reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Borderlands 3 se prodalo 5 milionů kopií za 5 dní

25.9.2019, Jan Vítek, aktualita
Borderlands 3 se prodalo 5 milionů kopií za 5 dní
Ani všude možně probírané problémy s kvalitou hry Borderlands 3 nezastavily miliony zákazníků v tom, aby z ní udělaly titul, který měl v historii firmy 2K Games ten nejlepší start na trhu. Za pět dní si lidé pořídili pět milionů kopií. 
Dle ohlasů nebyla hra Borderlands 3 při svém nástupu ve stavu, s nímž by člověk vážící si svých peněz mohl být opravdu spokojen. Jde třeba už jen o slíbenou podporu DirectX 12, která prostě nefungovala, ale i o problémy s výkonem zakalené podivným přístupem firmy 2K Games k nezávislým recenzentům
 
 
Hra také je exkluzivně nabízena v obchodě Epic Games Store, samozřejmě jen v případě PC verze, což mohlo také odradit některé zákazníky. Nicméně s úvodními prodeji za prvních pět dní jsou vývojáři velice spokojeni, jak ostatně dali sami najevo svým děkovným sdělením. Randy Pitchford, CEO studia Gearbox, se také pochlubil, že počet lidí najednou hrajících Borderlands 3 už dosáhl i dvojnásobku v porovnání s Borderlands 2. 
 
Vedle toho tu máme i nějaké detaily, jako třeba to, že plných 70 procent z oněch pěti milionů kopií bylo prodáno v digitální podobě a že prodeje na Epic Games Store dalece překonaly očekávání firmy 2K Games. Ale to se tak trochu dalo čekat i vzhledem k silnému zájmu o hru během předprodeje.
 
A je to ostatně i dobrá zpráva pro firmu Epic, která jistě za exkluzivitu zaplatila nemalé peníze. Ostatně nedávno se ukázalo, kolik asi tak dal Epic za exkluzivitu v případě hry Control a dá se očekávat, že za Borderlands 3 to bylo nejspíše ještě výrazně více.  
 
 
My se můžeme podívat ještě na video (čas 55:30), kde se probírá, jaký bude pro Borderlands 3 připraven další obsah či programové události. Ke konči října to bude událost Bloody Harvest, která potrvá asi šest týdnů a hráči budou v ní mít šanci získat zajímavou výzbroj a další předměty, podívat se do nových lokací a bojovat proti novým nepřátelům. 
 
Od 22. října také bude k dispozici VR verze hry Borderlands 2. 
 
Zdroj: Hexus.net 


reklama