reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
15.2.2019, Jan Vítek, aktualita
Předseda nadace Raspberry Pi na svém Twitteru ohlásil přesun výroby do zahraničí, a to konkrétně kvůli Brexitu a problémy s tarify a certifikacemi, které odchod Británie z EU přinese. Mohlo jsme si to tak logicky spojit právě s Raspberry. 
wrah666 (6205) | 15.2.201913:08
To se srovná.
A­) Zatím není jisté, co Angličané udělají nebo neudělají a jak na to bude EU reagovat. Současný stav připomíná spíš rozchod s hysterkou ­"Tak já tě udám, žes kluka osahával a už ho nikdy neuvidíš!­"
B­) A druhá věc, jestli tu do roka vůbec nějaká EU bude. Zrovna převčírem přiznal ­"hodnočlověk­" pan Soros, že je těsně před rozpadem.
Odpovědět1  3
littleon (68) | 16.2.201912:00
EU bude dělat drahoty, není v jejím zájmu, aby byl možný hladký odchod, který by udržel vztahy na úrovni původní myšlenky EU = zjednodušení obchodování mezi státy Evropy, ideálně bez cla. Vznikl by pro EU nebezpečný precedent, kterého by chtěly využít další státy. EU se posunula od původní myšlenky jinam, budují se tu Spojené státy Evropské s centrální vládou, což je v rozporu s tím, jak byla EU prezentována lidem. K tomu začíná jít na ruku korporacím po vzoru USA, což se nelíbí národním firmám, plus pár dalších kontroverzních rozhodnutí, která zasáhla obyčejné lidi... Proto ta nevole, proto se po Evropě mluví mezi lidmi o tom, že by chtěli vystoupit. Reálné problémy s migranty, které jsou minimálně v Německu na denním pořádku, byť se o tom v médiích moc nemluví, tomu nepomáhají.

ad A­) ­- vystoupí a snaží se domluvit podmínky blízké původní myšlence EU s tím, že je EU nechce dát a tak vznikne nějaký kompromis. EU si je vědoma, že je tu několik států, které mají zaječí úmysly a tak to nemůže nastavit takto výhodně.

ad B­) ­- nemyslím si, že se rozpadne EU úplně, dokud se Francie s Německem domluví a státy jako ČR budou pokorně kývat, může se EU jenom zmenšit.

Pro GB firmy je důležitá jediná informace ­- výše cla při vývozu do EU pro jejich sortiment. Ostatní v podstatě ví ­- vystoupí, budou tedy kontroly na hranicích, import a export půjde přes celnici, tedy se bude muset začít dělat logistika jako dřív apod.
Odpovědět1  0
Andir (747) | 15.2.201913:04
je sranda koukat jaké tam budou mít problémy protože se nechali zmanipulovat a odsouhlasili si takovou kravinu :D
Odpovědět3  3
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.