reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.3.2022, Jan Vítek, aktualita
Ruské úřady ve své zemi zablokovaly webové stránky britské BBC, která se nyní na to konto rozhodla, že obnoví své vysílání na krátkých vlnách. Pomocí nich totiž bude moci oslovit i ruské občany, kteří by se jinak nedostali k jejímu zpravodajství.
burys14 (7) | 10.3.20228:08
Chvíli jsem musel přemýšlet, na jaké frekvenci vysílají. Tvar 15.735 kHz v češtině neznamená to, co autor myslel. Správně je 15,735 kHz. Na technickém webu by to mělo být technicky správně. Přeci jen ten článek není anglicky.
Odpovědět3  0
Jan Vítek (3360) | 10.3.20228:50
Additional shortwave frequencies are: 15735 kHz 1400–1600 GMT ­(Kyiv is GMT+2­) and 5875 kHz 2000­-2200 GMT ­(Kyiv is GMT+2­).
Odpovědět0  0
Simik (356) | 10.3.20229:46
Ano, také mi při čtení článku chvíli trvalo než jsem si uvědomil, že 15 kHz to nebude.

To že to Burys pochopil špatně, jen potvrzuje, že ten zápis není v pořádku.
Odpovědět1  1
mrmysak (106) | 20.3.202213:42
To je vysilani pro ponorky!
Odpovědět0  0
Bison (808) | 9.3.202222:32
po technickej stránke zaujímavý projekt, rušičky sú už zlikvidované, elektrónky sa stále vyrábajú , retro prijímače by sa znova mohli začať vo veľkom vyrábať, táto civilizácia jednoznačne napreduje. Elon môže závidieť analógovú techniku....
Odpovědět2  0
honza1616 (3625) | 9.3.202221:03
Samozřejmě ruské obyvatelstvo bude tvrdit že v tom rádiu lžou i když mluví ruský....

Viděli jste ty rozhovory které dělali reportéři ještě než byla zakázána nezávislá média??...jak tam reportérka oslovovala na náměstí kolemjdoucí a ukazovala jim fotky rozbombardované civilní zástavby na Ukrajině a oni ji odpovídali že je to nesmysl, že na Ukrajině se neválčí, jen na východě je pár desítek­/stovek vojáků

Jsem mladej a nezažil jsem to co jistě jiní zde diskutující,
ale za těch pár desítek let mého života jsem z médií pochytil různé informace z různých koutů světa a různé události z našich i světových dějin,
ale to co jsem viděl v té reportáži, to bylo něco neskutečného, nikdy jsem si nemyslel že by vážně skutečně šlo lidem vnutit tak silně něčí přesvědčení a nacpat do nich tu propagandu takovým způsobem.
A ti puberťáci jak pochodují na podporu Putina,je mi normálně zlé jak toto píšu když přemýšlím nad tím jak toto někdo může podporovat

A přesto Putin bude dál šířit svoji propagandu o speciální vojenské akci, útocích výhradně na vojenské cíle a další nesmysly,

No je mi zle ­(před chvílí jsem četl že v době pozastavení bojů pro odchod civilistů byla letecký bombardována nemocnice a přímo zasaženo dětské a porodní oddělení­)
Tohle už nemá s válkou nic společného ať si říká kdo chce co chce,

Doufám že Putin a ti jeho přisluhovači dostanou provaz nebo ihned venku před budovou kulku viz. Norimberský proces
- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­- ­-
Tohle byl můj jediný a poslední komentář na toto téma ­(tedy aspoň zde­), protože je to těžký OT
https:­/­/discord.gg­/pWrDeSBN8S
Odpovědět4  3
scratchy27 (265) | 9.3.202221:19
Ja bych mozna i dokazal pochopit, ze ty rusove odpovidaji, jak odpovidali. Vzijte se do jejich kuze. Ziji v te propagande cely zivot a vetsina z nich se k jinym informacim nedostane. A i kdyby meli jiny nazor, nesouhlasny, hrozi jim jen za jeho vysloveni biti, vezeni...dost mozna nasledovane smrti.

Nedokazu spis pochopit ten ksindl tady u nas, ktery si mysli ze muze beztrestne kydat jedy a omlouvat­/oslavovat to co se deje nebo si vymyslet duvody proc je to vlastne ok.

Mimochodem, to zastaveni palby uz rusove slibili 3­-ti den po sobe. Ani jednou to nedodrzeli a ostrelovali shromazdiste civilistu a evakuacni kordony... Tohle uz neni ani na bliti...
Odpovědět4  4
wrah666 (6205) | 9.3.202221:45
Ono to samozřejmě dobarvené ideologií bude. informace je upravena dle postoje mluvčího. Někde jsem potkal krásnou definici slov fakt a pravda.. Fakt je to, co se stalo. Pravda je to, jak tento fakt vidíme. A je to těžce trefné. Krásný příklad. Jsou IRA sprostí terroristé, nebo skoro svatí bojovníci za svobodu? No a nebo právě o současnosti: Rusové obsazují, nebo osvobozují? Podotýkám, že MY říkáme konci druhé světové osvobození. Ale obyvatelé třetí říše ASI používali jiná slova.
Odpovědět6  4
scratchy27 (265) | 9.3.202222:03
Presne takove uzitecne idioty kazdy takovy rezim potrebuje. Tim hranim se slovicky fakt­/pravda nezakryjete to, ze ani o jedno z toho vam nejde.

Dost pochybuju ze nektera z tech tehotnych v te bombardovane nemocnici nebo kdokoliv v tech evakuacnich kordonech by stejne jako vy ocenil tohle dobarvene ­"osvobozeni­".

No nic, za me se nic nemeni, pro me jste jen nelidske prase! ;­)

BTW, uz jste to vymyslel s tema 400.000 mrtvol? Porad cekam na odpoved.
Odpovědět3  3
wrah666 (6205) | 10.3.20222:30
Btw, pokud pominu, že tam nebylo žádné sčítání lidu, tak ty bereš město, vyhlaované byly hlavně okolní vesnice. A tam zmizela pomalu půlka lidí. A už nikdy se příbuzným neozvali, důchody si případně nevybírají, doklady si jinde nezařídili..

A bombardovaná nemocnice nevím, ale minule si na dvorku školky ­(ano, TÉ rozbombardované školky­) nějaký ynteligent vybudoval dělostřelecké stanoviště. A ještě se těmi fotkami pochlubil na fejsbůku, jak to skvěle vymysleli a že na to Rusové střílet nebudou.

A ne, samozřejmě, že osvobození neocení. Te­'d ne. Uvědomit si souvislosti trvá. Mě třeba trvalo pochopení roku 68 až právě do 2014. Oči mi otevřela až ta Ukrajina. Až když jsem naživo viděl, jak příšerné plány byly připravené pro Československo.. A co se stane se zemí, kam bratrská pomoc nepřijede. ­(Hm, ale Honza má pravdu, co to řešit někde jinde?)
Odpovědět3  3
scratchy27 (265) | 10.3.20229:05
ad1, Well, tohle ti taky zase tak moc nehraje. To uzemi neni zase az tak velke a pripustim­-li, ze se neco delo v okrajovych vesnicich, tak to vyvola migracni vlnu prave smerem do tech mest, potazmo dale do vysneneho raje v rusku. To se NESTALO. Notabene cela tato oblast byla plnych 8 let pod vyhradni spravou separatistu­/ruska. To si jako za celych 8 let nevsimli ze se jim na relativne ­"malem­" prostoru kupi mrtvoly tempem cca 140ks za den ­(vcetne sobot i nedeli­)?
Jake duchody si nevyzvedavaji? To jako fakt jim Ukrajina stale vyplacela duchody? Nebo kdo jako? Separatisti nebo rusko? Nenech se vysmat.

ad2, ano, pokud budeme argumentovat fotkama z FB, OK, na to se neda rict snad nic :D Jen mozna, ze oni brani svoje mesto a tak nejak tu techniku musi mit nekde rozmistnenou, coz v zastavbe bude vzdycky trochu o hubu. Coz nemeni nic na faktu, ze ten co napada a bombarduje je zadpovedny! Nehlede na fakt, ze rusove svoji armadu prezentovali a stale prezentuji jako jednu z nejvyspelejsich, majici nejlepsi presne zbrane a pak do prostoru nemocnice hodi 1t bombu. To je zverstvo i kdyby tam nahodou nejaka Ukr technika byla, jako ze evidentne nebyla ­(i kdyz vy na FB dukazy urcite najdete­)!
Na ty evakuacni koridory opakovane utoci podle vasi logiky proc? Schovavaji Ukr samohybna dela do tech detskych kocarku?

ad3, predpokladam ze to tve pochopeni bylo ve smyslu, ze to bylo opravdu osvobozeni vid soudruhu?

Spis bych navrhnul aby jste se uz k tomuto tematu nevyjadroval a dal si v klidu pobiral sve davky.
Odpovědět2  1
DarkRichelieu (1230) | 10.3.20228:35
USA takhle ­"osvobozovala­" na velké části světa s hromadou mrtvých civilistů a troskami nemocnic aj. A nikdy jsem nezaznamenal nějaké velké protesty proti tomuto zvěrstvu, spíš jen potlesk.
Odpovědět1  1
scratchy27 (265) | 10.3.20229:13
Jo tak tim je to vysvetlene, OK. Protoze to delaj Americani, tak je to vlastne cajk ;­)

Kazda valka, kazda agrese, je svinstvo. V kazdem konfliktu budou vzdy obeti na strane civilistu, bohuzel. Rozdil je vsak v tom, jak tu valku vede utocici strana a tady na tom jsou ty americani mnohem lip nez jen a pouze hruba sila pouzivana ruskem i pres jejich chvastani se inteligentnimi zbranemi nemaji nic nez bomby, nepresne grady a tezkou artilerii.

Tyhle zbrane pouzit na mesto plne civilistu je neomluvitelne a neokecate to tim, ze v usej taky mlati cernochy!

Na rozdil od vas pamatuji docela velke mnozstvi protestu po celem svete proti americkym utokum.
Odpovědět2  1
wrah666 (6205) | 9.3.202214:22
Abych se držel výhradně technické stránky věci. A­) kdo vůbec ještě má přístroj, schopný tohle zachytit? B­) a za druhé, rozhlasová pásma se nevyklízela z legrace, ale proto, aby byla přerozdělena a využita pro jiné účely. Takže je docela otázka, co budou oni rušit a naopak, co bude rušit ten rozhlas.

(a tady si neodpustím rýpnutí. odkud vysílat v Polsku? Historicky se nabízí vysílač Gliwice, ne? :)
Odpovědět5  11
Wick0 (168) | 9.3.202215:37
no myslim ze starsi obcania maju bezne zariadenia umoznujuce kratke vlny dokonca aj dlhe vlny, mame doma radio ktore na ktore sme bez problemov chytali cesky rozhlas stovky kilometrov. Vsade kde uz nic nebolo dostupne nic sa na VKV nedalo naladit tak cesky rozhlas nesklamal nikdy. Takze ver tomu ze ludia vychodneho bloku maju doma radia pre stredne vlny
Odpovědět1  0
DarkRichelieu (1230) | 10.3.20228:49
Tak starší občané mají zafixované v hlavě VKV jako velmi křehké vztahy :D
Odpovědět1  0
Tech-boy.lukas (1254) | 9.3.202215:53
niikde se tam nemluví odkud budou vysílat, takže bych to viděl že to bude jako mobilní bts, takže mobilní vysílač. Ohledně toho vyklizení pásma, jsou tam dány časy vysílání, takže jsou asi domluveni že v ten daný čas pásmo začnou používat aby se s nikým nervali o to pásmo, dle mě starší lidé určitě starší přístroj mají. Spíše bych viděl že nemají moderní přístroje které používá Stalin ­(MAGOR JAKO MAGOR­) na výplach mozků. Spíše bych viděl ten problém, že starší generace nebude tak jazykově vybavená aby si odnesla to že jim stalin ustavičně lže.
Odpovědět2  1
wrah666 (6205) | 9.3.202216:07
NEvím, jak na Ukrajině, ale u nás ­"starší generace­" rozhodně věděla, že naprosto všechny oficiální zprávy lžou. Ostatně přiznejte na férovku, jak moc se toto změnilo či nezměnilo.. A Rudé právo se sice používalo na mnoho věcí, ale čtení k tomu nepatřilo.. A rozhlas.. No dneska umíme krásně vypnout poslech, když jdou reklamy, že? Tehdy se přesně stjně ignorovaly kecy. Takže bych staré nepodceňoval. Problém jsou mladí. Důvěřiví..
Odpovědět5  2
Tech-boy.lukas (1254) | 9.3.202216:42
myslím staré jako hodně staré, kteří si neseženou jiné inmformace. Ti dneska s klidem, ­"mám ověřeno­" tvrdí to co jim stalin nakukal, že to není invaze, a mladí si ty informace ­"seženou­" mohou sehnat, je to u nich sice postihnutelné ale jde to. No nevím jak to bylo předtím, nejsem tak starý, ale ze zásady média nijak nelžou jen to prezentují jak se jim to hodí, ale nedělají to jako stalin že totálně lžou.
Odpovědět0  0
scratchy27 (265) | 9.3.202218:27
Neni duvod pro zadnou bts­-ku. VKV maji ohromny dosah a neni nutna viditelnost mezi vysilacem­-prijimacem. Vlny se diky kratke delce odrazeji v atmosfere. Dosah je teoreticky az desitky tisic km. BBC ma v tomhle velke zkusenosti ;)
Odpovědět2  0
zzw30 (221) | 9.3.202222:54
no delsi dosah maji spis KV nez VKV, ne?
Odpovědět1  0
scratchy27 (265) | 9.3.202223:01
To prvni V mi ulitlo ;­) vsimnul jsem si az kdyz prispevek nesel upravit. Nicmene dosah v prispevku je spravne pro KV.
Odpovědět0  0
scratchy27 (265) | 9.3.202221:28
Jenze on rus uz zadnou fyzickou zaminku nepotrebuje. Rusum ted bohate staci jen fabulace, ktere pak siri trubky ­(od slova troubit ­- neni urazka...nebo?­) jako ty ;)
Odpovědět3  3
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.