reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Britský operátor TalkTalk byl hacknut, byly ukradeny údaje 4 milionů lidí

24.10.2015, Milan Šurkala, aktualita
Britský operátor TalkTalk byl hacknut, byly ukradeny údaje 4 milionů lidí
Hackerských útoků neubývá, spíše naopak. Britský telekomunikační operátor TalkTalk, který má přibližně 4 miliony zákazníků, byl ve středu napaden hackery. Ti získali neúplná data zákazníků, i tak to ale může být rizikové.
Britský telekomunikační operátor TalkTalk byl ve středu napadnut hackery. Konkrétně napadli jeho webové stránky a nikoli nejdůležitější systémy společnosti. Přesto se dostali k údajům čtyř milionů klientů společnosti a je možné, že mají i neúplná data o platebních kartách (ve tvaru 0123 45xx xxxx 6789). Podle společnosti se hackeři nedostali ani k heslům uživatelů, nicméně doporučuje je pro jistotu změnit.


TalkTalk logo


TalkTalk nyní ve spolupráci se společností Noddle nabízí bezplatné 12měsíční monitorování účtů klientů proti zneužití. Za poslední rok je to už druhé bezpečnostní riziko, kterému musela společnost čelit. To první bylo koncem roku 2014, kdy zákazníci dostávali podvodné maily, které se snažily vymámit údaje klientů k účtům TalkTalk a nemálo z nich se nechalo nachytat. Tenkrát si ale za problémy mohli sami uživatelé. Zatím není jasné, kdo stojí za nynějším útokem. Připomeňme, že toto není jediný hacknutý operátor v poslední době. Americký T-Mobile byl napaden začátkem tohoto října, tomu bylo ukradeno 15 milionů záznamů.

Zdroj: theguardian.com, talktalk.co.uk
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama