reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Brýle Moverio BT-300: rozšířená realita s OLED displejem

28.2.2016, Jan Pánek, aktualita
Brýle Moverio BT-300: rozšířená realita s OLED displejem
Na MWC v Barceloně jsme se mohli krom telefonů setkat také se zařízeními pro virtuální a rozšířenou realitu. Za virtuální realitu jmenujme například headset od LG; Moverio BT-300 zastupují tu rozšířenou.
Rozšířená realita umožňuje do reálného prostředí integrovat předměty, které tam ve skutečnosti nejsou. Do skutečného světa tak pomocí brýlí dokreslí obrazy, jako je třeba videohovor na zdi.

Moverio BT-300 je třetí generace chytrých binokulárních brýlí, které vyrábí společnost Epson. Už dřív jsme se mohli setkat s modely Moverio BT-100 a Moverio BT-200. Nový model nabídne od těch předchozích především křemíkový OLED displej. Tento displej vyvinula speciálně společnost Epson a slibuje kvalitní vizuální zážitek s HD rozlišením.

Zorné pole nabídne Moverio BT-300 stejné jako u předchozích modelů, a to 23 stupňů. Co se však změnilo, je čtyřjádrový procesor Intel Atom 5 na frekvenci 1,44 GHz. Brýle poběží na operačním systému Android 5.1, takže i zde můžeme oproti mladším bratříčkům vidět krok vpřed. Nejinak je tomu i u přední kamery, která bude mít 5 Mpx.





Brýlím pro rozšířenou realitu nebude chybět ani WiFi konektivita, a to 802.11a/b/g/n/ac. Zásadním vylepšením je však úbytek na váze, který brýle doznaly. Oproti minulému modelu ztratily 30 % hmotnosti, a vážit tak budou okolo 60 gramů. Baterie stále slibuje výdrž 6 hodin.

Když si tedy vše shrneme, je jasné, že Moverio BT-300 posílily svůj výkon. To se však odrazí i na ceně, která by se určitě měla vyšplhat přes 700 dolarů (přes 17 000 korun bez DPH), pravděpodobně však brýle dostanou cenovku až okolo 800 dolarů (téměř 20 000 Kč bez daně). Chytré brýle by měly přijít na trh ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku, to se však může ještě změnit.

Zdroj: techcrunch.com
reklama