reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Call of Duty: Modern Warfare přinesl tržby 600 milionů dolarů za tři dny

31.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Call of Duty: Modern Warfare přinesl tržby 600 milionů dolarů za tři dny
Infinity Ward a Activision si mohou jen mnout ruce nad úspěchem svého titulu Call of Duty: Modern Warfare. Ten totiž přinesl za pouhé tři dny tržby kolem 600 milionů amerických dolarů a zájem měli především majitelé PS4 a PC.
Call of Duty: Modern Warfare je tak s ohledem na první dny na trhu nejlépe prodávanou hrou ve své sérii, přičemž o to se zasloužili i majitelé konzolí PlayStation 4. Tato hra se totiž stala nejlépe prodávaným titulem pro PS4 za první tři dny, pokud jde o digitální distribuci. Uživatelé PC se ale zasloužili o to, aby bylo vypuštění nového Modern Warfare pro Activision nejúspěšnějším v historii série. 
 
 
Tematicky podobně laděný Ghost Recon Breakpoint přitom firmě Ubisoft zajistil jiné starosti, než je přehazování peněz vidlemi. Ostatně Modern Warfare je také mnohem příznivěji přijat recenzenty, kteří se nerozpakují udělovat i velice nízká hodnocení. Zajímavé je, že na serveru metacritic oba tituly v případě hodnocení uživatelů dělí jen jeden jediný bod s tím, že Modern Warfare vede s hodnocením 3,2 bodů z 10. 
 
Už jsme si ale mohli dávno zvyknout, že hodnocení uživatelů na metacritic může mít pramálo společného s kvalitou samotné hry, takže o co jde tentokrát? Nuly se udělují v drtivé většině případů za protiruskou (a někdy i promuslimskou) propagandu, takže ani nepřekvapí, že velké procento negativních příspěvků je psáno azbukou a i v těch anglicky psaných se neustále objevují slova "propaganda" a "russophobia" a v posledních dnech jde přímo o politicky motivovaný review bombing. 
 
Call of Duty: Modern Warfare je ale mezitím pro Activison zlatý důl, který za první tři dny překonal o 100 milionů dolarů i prodeje Call of Duty: Black Ops 4 z minulého roku. Vypadá to, že se vývojářům zatím daří obrátit trend, který v posledních letech nebyl pro tuto sérii příliš příznivý.
 
Zdroj: KitGuru


reklama