reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
13.7.2016, Milan Šurkala, aktualita
Canon uvedl dvě nové multifunkce PIXMA MG2550S a MG3050. Jako multifunkce umí tisknout, skenovat i kopírovat. V případě modelu MG3050 je k dispozici také bezdrátové připojení Wi-Fi. Použít můžete i větší XL náplně.
Drobecek-XJ (5) | 14.8.201610:15
Mě spíše zaráží fakt, že zde najdete z 95% jen tiskárny Canon a Epson. Ostatní značky jako by neexistovali. ;­)
Tyto tiskárny ale mají zásadní problém o kterém se moc nemluví a tou je jejich jepičí životnost. Tyto laciné tiskárny jsou opravdu jen na 2 roky a potom akorát do šrotu. Njdou opravit či se nevyplatí opravit, jelikož cena opravy 2x převyšuje cenu nové. Zaschne hlava ­(z 98% černá barva­) a je konec. Jen málo kdy jde pročistit a znova rozchodit. Nová hlava = cena cca 1.500 ­- 2.000 Kč a ještě pokud se dá vůbec jako díl sehnat. Do týdne těchto ­"krámů­" mám na servisu tak 5­-6ks. Převážně právě inkoustových tiskáren­/multifunkcí značek Canon, Epson a občas i HP.
Odpovědět0  2
Eskymak (1056) | 13.7.201623:42
A to je prosím reklama? Co to umí navíc než moje rok­/dva­/deset let stará multifunkce?

A nebo ­"Novinkou je podpora tisku čtvercových fotografií 13×13 cm­" To jakože do teď tiskárny neuměly tisknout čtvetrcový fotky?

Okurková sezona v plném proudu. Když není o čem psát, budeme psát o tiskárnách. To je takové večné téma, protože je každý rok 1000 nových modelů a žádný nepřináší nic jiného, takže na článek stačí univerzální šablona, do které se jen doplní název tiskárny.
Odpovědět1  3
Milan Šurkala (4487) | 13.7.201623:49
Proč okurková sezona? My snad můžeme za to, že Canon představil nové tiskárny zrovna o prázdninách? Vám přijde, že není o čem psát je těch aktualit málo? Jen za dnešek vyšlo 10 aktualit, to je snad ­"není o čem psát­"? Kdyby je představil 30. června, tak by ta novinka snad měla větší hodnotu? Produktové aktuality jsou snad naprosto normální součásti zpravodajství.

Za prvé jsou to low­-endové modely, takže je logické, že to nebude mít funkce nejnabušenějších modelů. O nativní podpoře 13×13cm fotek nikde jinde nevím. 1000 nových modelů každý rok dost těžko, právě naopak. Poslední dobou výrobci docela zvolnili tempo a produktových aktualit o tiskárnách tu máme docela málo, protože se nic moc nového nepředstavuje.
Odpovědět2  2
Eskymak (1056) | 14.7.20160:29
Tak si ty aktuality přečtěte, jedna lepší než druhá! K tomu věty nedávající smysl a gramatické chyby.

Ve vašem slavném článku se slovo ­"nativní­" nenachází. Vše je shrnuto do jednoduché věty: ­"Novinkou je podpora tisku čtvercových fotografií 13×13 cm.­" Jestliže toto je hlavní novinka, tak by bylo fajn čtenářům vysvětlit, jaké výhody jim to přináší o proti jiným tiskárnám. Moje tiskárna totiž tiskne co jí řeknu, takže když chci aby byla fotka 13x13, bude 13x13 a bude čtvercová. V čem to tyhle tiskárny umí líp? Bude čtvercovější?

Bodejď by výrobci nezvolnili, když na tiskárnách toho není moc co vylepšovat. Zmenšující se jen zásobníky inkoustu a stoupá poruchovost. Loňský model se zabalí do nové kastle, sníží se náklady o pár centrů a prodá se to jako nový model. To fakt chcete psát o každé tuctové tiskárně, o každé tuctové klávesnici, myši,...

To je zpravodajsví jako když si pustím televizi a vidím reportáž o tom, že si Tonda z dolní lhoty při parkování odřel blatník o obrubník.
Odpovědět2  1
Milan Šurkala (4487) | 14.7.20160:52
Vaše tiskárna opravdu nabízí tisk na 13×13cm, tedy na 13×13cm papír, aniž byste cokoli musel řezat a vyberete si přímo v ovladačích 13×13cm formát papíru? Nikdo přece netvrdí, že je to převratná funkce, kvůli které si člověk musí běžet tu tiskárnu hned dnes objednat.

Produktové aktuality píšou o nových produktech. Tak to prostě je. Pokud tam výrobce udělá milion vylepšení nebo jedno, nehraje roli. Od toho je to produktová aktualita. Píše o novém produktu. Tiskárny lidi zajímají ­(zejména ty levnější­), ale rozhodně to tady těmi tiskárnami není zapleveleno, protože poslední aktualita o tiskárně byla napsána v prosinci minulého roku. Těch novinek je prostě fakt velmi málo. A ne 1000 každý rok.

I na serveru o autech budete mít novinky o tom, že nějaký nepříliš rozšířený výrobce uvedl nový model auta. Na webu o mobilech také uvidíte novinky o low­-endových modelech, které také nepřináší nic závratného navíc. Nevím, proč by tomu v případě tiskáren mělo být jinak. Produktové zpravodajství je zpravodajství o nově uvedených produktech a netýká se jen a pouze výjimečných produktů.
Odpovědět2  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.