reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.3.2004, Zdeněk Michálek, článek
Nebojte, nebudeme "bórdíky" rozbíjet. Řeč je o hodně zajímavé diagnostické desce pro základní desky s PCI sběrnicí, nabízející nesrovnatelně víc než standardní P.O.S.T. testery.
.finnmaster | 23.3.200420:25
takovuhle kartu uz nejakou dobu nabizi Soyo, jenom ze to v sobe nema GK, ale ma to jenom displej, ze ktereho se odecitaji hodnoty viz. http:­/­/www.soyousa.com­/products­/proddesc.php?id=261
Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek (284) | 23.3.200420:54
Ne ne, od toho Soya to je úplně obyčejná holá POST karta, co ­"sedí­" na několika portech ­(levnější dokonce jen na jednom, pak to nefunguje s hodně značkovými počítači­) a poslouchá co board na tyhle porty v rámci POST pošle. Tyhle karty stojí typicky pár desítek dolarů ­(i u nás jsou k mání za pár stovek, resp. pár tisíc když je u nich debugger­).
To o čem píšu je něco úplně jiného ­- je to v podstatě na míru napsaný speciální firmware, který nahradí BIOS, operační systém a testovací utilitu osazený do karty, která odstíní běžný BIOS. Samozřejmě všechny informace které dodá běžná POST karta jsou k dispozici také.
Odpovědět0  0
Mad Dog | 23.3.200411:36
FireWire existuje jen proto ze maji vsichni dojem ze patri k lepsimu vybaveni, ale je to nesmysl, ve skutecnosti ho malokdo pouziva, to ze je puvodne sony urcen pro kamery mu dava spatne vlastnosti pro spoustu ostatnich cinnosti, uz aby ho pohltilo USB uplne, bude klid s timhle nevhodne navrzenym rozhranim, je to jen dalsi nekvalitni a nesmyslny vymysl firmy sony, ona toho ostatne moc smysluplneho svetu nedala ­- nebo snad SACD :­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)­)
Odpovědět0  0
Zdeněk Michálek (284) | 23.3.200411:47
Řekl bych že FW vůbec technologicky není špatně namyšlený, osobně se mi líbí víc než USB ­- ale ty výhody nejsou tak významné aby kvůli tomu musely být 2 standardy. A kdybych měl volit, raději zvolím USB ­- už jen kvůli lepší a rozšířenější podpoře SW.
Pokud ale ty porty na boardu jsou, musí holt být nějaká možnost je testovat. A FW určitě tak brzo nezmizí ­- zákazníci se po něm ptají čím dál častěji, s tím jak padá cena DV­/D8 kamer.
Odpovědět0  0
RadekV | 26.3.200420:09
To co píšeš je absolutní nesmysl !!!! FireWire není výmysl Sony, ale Apple Macintosh ho používal dávno před tím, než se objevil u PC. mj. tak jednoduché zasíťování dvou počítačů jaké nabízí právě FireWire rozhodně USB nemá, jen když to deska náhodou podporuje, nebo když si koupíš speciální kabel, ble. USB je výmysl, kterej prosazuje především Intel a jemu podobní. Nemluvím o připojení dig. kamer, kdy miniaturní konektor, kterým USB rozhodně není nabízí střih videa o kterém se nám v ­"analogových dobách­" ani nesnilo.
Odpovědět0  0
Rhino | 26.3.200423:49
No podle tvého projevu je zřejmé, že v oboru jsi znalec. S firewire ­(i­-Link nebo též IEEE 1394­) zařízeními už dělám několik let ­(dv kamera a video, scanner, externí tvtuner, externí disk a dvd vypalovačka, další pc a pod­) a se znalostí obou standartů ­(FW a USB­) mohu s klidným svědomím říct, že USB má hodně co dohánět. Ono to například s poměrem teoretické a skutečné rychlosti dopadá i u USB 2.0 dost zoufale.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.