reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.9.2017, Jan Vítek, aktualita
CEO známé společnosti JPMorgan Chase, která jako jedna z nejstarších firem světa svého druhu poskytuje bankovní služby, se ostře vyjádřil proti Bitcoinu a vůbec všem kryptoměnám. Dle něj jde o podvod, který nakonec bude zrušen. 
katous2018 (1) | 3.6.201811:37
Přesně jak tady říkáte, myslím že se kryptoměny od klasické měny moc neliší. Jejich hodnota se hodně odvíjí od toho, jak v ně lidi věří. Každopádně, co se týče BTC, tak v jeho dlouhodobou hodnotu, už lidi právě přestávají věřit. Dneska pokud někdo nakoupí BTC, tak je to za účelem na tom rychle vydělat a pak prodat… Není to ale případ všech kryptoměn samozřejmě, XRP, Ethereum atd teďka šlapou dobře.
Odpovědět0  0
Sandok (2) | 24.4.201815:17
Vždycky mě baví tady ty extrémistické ­(ať už negativní kritika, či pozitivní vyzvedávání něčeho­) výstřely ­"velkých postaviček­" kteří A ještě více mě pak baví ty následující komentáře :­-D Já myslím, že právě rádoby ekonomové, kteří jsou pro společnost autoritou díky tomu, že řídí velké společnosti, jsou těmi, kdo tu bublinu nafukují nejvíce. Stačí prohlásit pitomost podobného typu a kurz padá okamžitě dolů. Stačí zveřejnit článek jiné ­"velké postavičky­", která Bitcoin prosazuje a kurz vystřelí nahoru. Kryptoměny jsou něco, co boří zažitý systém a je jasné, že těm, co tenhle svět ovládají se to nelíbí. Je to stejné, jako když se kdysi přišlo s tím, že konopí dokáže spoustu věci výlečit, všichni tihle maňásci hrozně proti tomu bojovali. Než přišli na to, že se na tom dělat byznys.
Když jsem tak listoval názory, myslím, že vše podstatné již tady prolétlo, nechť konzervativci dále poslouchají média a lidi s autoritou vytvářející ­(kontra­)iluzi, a ti otevření a finančně gramotnější a vzdělanější, nechť se vozí na ­"bublinách­" a mají se dobře :­-­)
Ale trochu zvláštní, že J.P.Morgan o pár měsíců později je právě jedna z bank, která je členem aliance EEA, která podporuje vývoj vývojem blockchainu, není ? :­-D https:­/­/opcebinarni.com­/krypto­-ethereum­/
Tady případně v EN http:­/­/fortune.com­/2017­/02­/28­/ethereum­-jpmorgan­-microsoft­-alliance/
Odpovědět0  0
petrib (151) | 24.4.201822:00
Jak která kryptoměna.
Odpovědět1  0
Sandok (2) | 25.4.20189:37
S tím souhlasím...
Odpovědět0  0
petrib (151) | 15.9.201714:53
Nejzajímavější na této aktualitě je , že na rozdíl od jiných periodik, nevynechává storku s ­"geniální­" dcerou. Celý výrok tak lze interpretovat jinak: dcera vytočila fotříka k výjádření, kterého by se jinak zdržel.
Odpovědět1  0
Eskymak (1056) | 14.9.201715:55
Nejde vůbec o to co bude, ale o to se napakovat již dnes.
Odpovědět0  0
chudus (14) | 14.9.201712:54
Co by na tomhle nemělo fungovat?

1­) ­"někdo­" si virtuálně natiskne první edici ­(řekněme milion či miliardu kryprodoláčů­) a začne je prodávat někde na aukci. Utržené finance berte jako odměnu za nápad a vývoj software pro těžbu kryptodoláčů.

když dobrý...někdo si to nakoupí a čeká na zhodnocení, když nekoupí, sníží se hodnota kryptodoláče aby to někdo koupil až se najde finanční spekulant a koupí :o­) a časem se ustálí kurz kryprodoláče. Na začátku ho vytvoří jediný subjekt na trhu který kryptodoláče vlastní a teoreticky je může prodávat sám sobě a vytvořit fiktivní kurz.

2­) ten ­"někdo­" také uvolní software na těžbu a využívá hw každého těžaře a splácí mu to nově natisknutými virtuálními kryptodoláči ­(to představuje proces zvyšování počtu kryptodoláčů v oběhu­) Naivní představa, ale pro zjednodušení dejme tomu :D

Defacto by se dalo říci, že objem kryptodoláčů se zvyšuje o objem bankovních poplatků placených těžařům a tím pomalu narůstá počet kryptodoláčů v oběhu a v ideálním případě je systém už nezávislý na tvůrci a žije si svým životem. Jsem si jist, že k tomu dostanete kecy o zabezpečení a neprolomitelnosti kryptodoláče, kterým zbla nebudete rozumět a vyrazí Vám svojí fundovaností mozek z hlavy.
Po přečtení několika článků o absurdní situaci s vykoupením grafických karet na trhu si také musím položit dvě otázky.

1­) Jen pro zajímavost ­- jak velká byla první edice např. bitcoinu či jiné měny kryptodoláčů ?
2­) Výpočetní výkon težařského softwaru musí být opravdu úctyhodný i v porovnání se specializovanými superpočítači a k čemu všemu je využíván? ­(Pouze k přepočtu bankovních převodů to asi nebude­)
(a můžete si fantazírovat sami, ale klidně může dodávat výpočty k severokorejské vodíkové pumě či prolamovat zabezpečení v nejmenované italské bance nebo zpracovávat zpravodajské informace pro velkého bratra­) a vtipné na tom je, že úplně zadarmo placen finančními spekulanty.

Příjde mi to jako zlatý důl a s bohatou a krásnou nevěstou k tomu :D Nebo věřte pohádce o bandě samaritánů co nám darují novou měnu, nezávislou na měnové politice států.
Odpovědět1  0
GogoX (515) | 15.9.20178:54
pěkně napsáno ... jde o nekontrolovaný tisk černých peněz, jakoby jich bylo na trhu málo ... v podstatě falešné peníze, které někdo legalizuje ... na významu, resp. účelu výpočeního výkonu něco bude ...
Odpovědět0  0
hobitt (64) | 15.9.201710:39
Jaké černé peníze? To je přeci nesmysl. Černé peníze jsou přeci takové, které si vytisknete a používáte je místo těch pravých.
Ale tohle nejsou žádné falešné, nebo černé peníze. To jsou normání peníze, které někdo založil a ostatní jim začali postupně důvěřovat. To byste musel označit za černé peníze všechny na světě, protože ty taky vždycky n ěkdo založil a začal tisknout. Buď je to stát, nebo nějaký diktátor pro svoji vlastní zemi. A pak už záleží jen na tom jak je majitěl těch peněz dobrý a ostatní je začnou používat. Prostě jak mu věří.

A stejně tak jsou na tom kryptoměny. Je to jen o víře v danou měnu. Ale na rozdíl od těch ­"normálních­" ­(ale co je normální?­) nejsou kryptoměny závyslé na jednom člověku, nebo vládě státu. A tudíš nehrozí že vám jen tak peníze znehodnotí.

Kryptoměna funguje na principu nabídky a poptaávky, tedy tak jak by měli vungovat všechny měny, ale díky tomu, že je vždy někdo vlastní, tak do toho zasahuje a prostě vám z nich udělá bezcené kousky papírku kdy se mu zamane.
To u kryptoměny nejde. Ta je řízená všemi, co ji používají. A zapojit se může kdokoli a kdekoli.

Otázka pro vás. Kdo podle vás legalizoval bitcoin? To by mne fakt zajímalo. Co to ta vaše legalizace je? To je přeci nesmysl. Bictoin žádnou legalizaci ani nikdy neměl, ani nepotřebuje. Je to jen o tom jestli ji lidé věří a jestli bitcoin začnou používat na výměnu věcí mezi sebou. Konečně existuje měna, která je nezávyslá na státě a na území. Je to prostředek na výměnu a platbu mezi lidmi na celém světě, bez hranic a bez poplatů, bez daní nějakým nenažraným statním kasám. Je to svobodný prostředek na obchodování.

Platíte jen za to, že ji chcete používat. Už vám nikdo nemůže ukrást část z peněz a označit to za daň, nebo poplatek za mezinárodní transakci, který je nehorázně a nesmyslně vyšší než poplatek v rámci státu! Atd.

A pokud jde o výpočetní výkon tak někdo, nějakým způsobem se ty peníze museli vygenerovat. A tohle je jeden z těch lepších způsobů. Jednou v daný den se ty peníze ­"dopočítají­" a pak už těžení nepůjde a bude mít kryptoměna konečný počet peněz. Pak s nimu můžete obchodovat a jen platit poplatek za transfer, nekomu, kdo za to platí elektřinu, hardware apod.
Odpovědět0  0
petrib (151) | 15.9.201711:13
Vidím, že v tom máte opravdu zmatek. Z hlediska danění se na příjmy v kryptoměnách vztahují naprosto stejné daně jako na jakékoliv příjmy v jiných měnách ­(viz.např. Tesla, Alza, ...­) . Rozdíl je jen ve zdánlivé ­(ne­)dosažitelnosti pro finanční správu.
Jestli důvěřujete měně kryté spotřebovanou elektřinou při generování, ... každého věc.
Odpovědět0  0
hobitt (64) | 15.9.201711:34
Proč zmatek?Já nemluvil o placení v obchodech a napojení na stávající systém.
Kryptoměna vám umožnujě zaplatit za zboží přímo k tomu nepotřebujete cízí dozor. To že dnešní obchody jsou napojeny na státní správu, nic na faktu nemění.
Mohu přeci doma něco vyrobit sám si to navrhnu, sam to vyrobím a pak to nainternetu sám prodám. Nevím proč bych měl za tuhle moji práci někomu platit daně? Za co? to je pak zlodějina.
Platím daně státu za to, že používám zdravotnictví, že používám ­"ochranu­" policií, že používám silnice atd. Platím daně jako takové pro udržení a chod státu. Ale proč bych měl platit státu za moji vlastní práci? To už bych nazval přímo zlodějinou.

A ano přesně tak to je je to jen o důvěře a víře v danou měnu a je to na každém. Je ale vidět, že kryptoměny jsou budoucnoust a nastává postupná pomalá změna finančnictví tak jak ho známe. A zaleží jen na nás jestli to pochopíme a přizpůsobíme se nebo ne.
Odpovědět0  0
petrib (151) | 16.9.20178:04
Tak daně neplaťte, vaše věc. Stále platí: Neznalost zákona neomlouvá.
Odpovědět0  0
mrmysak (106) | 16.9.201718:59
Naprosto presne..
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 14.9.201710:42
Nebyla náhodou JP morgan jedna z bank, kterou při hypoteční krizi stát zachraňoval z bankrotu? Inu šéf takové instituce má výborné předpoklady k vykládání co zanikne a co ne.
Odpovědět5  3
elho_cid (169) | 14.9.201712:00
Náhodou nebyla. Ale když pomineme stupiditu vašeho ad­-hominem argumentu, tak kritici kryptoměn udávají spoustu dobrých důvodů proč je kryptoměna svinstvo. Napříkald že je to ukázková bublina, která může kdykoli splasknout a nastartovat další krizi. A šéf JPMorgan na takové krizi spíš vydělá, narozdíl od lidiček, co spekulují s bitcoinem a nerozumí financím.
Odpovědět4  1
wendak (449) | 14.9.201712:12
No vidíte, já ­(a lidi z mého okolí také­) na kryptoměnách celkem slušně vydělal. Takže vaše teorie je žalostná, protože praxe ukazuje něco jinýho. Jestli jsou naši ekonomové jako vy, tak potěž koště.
Odpovědět2  5
Pate1973 (256) | 14.9.201713:16
Tak buďte rád protože těch co přišli o polovinu majetku když zapomněli v euforii včas seskočit ze Zlaté vlny taky nebylo jen pár ale těm zůstala alespoň hromádka zlata na kterou si mohly sáhnout.Byť měla jen poloviční hodnotu.U krypto měn vám nemusí zůstat vůbec nic bez ohledu na možnost že vám někdo vykrade vaši virtuální šrajtofli.
Odpovědět2  1
hobitt (64) | 14.9.201723:37
A jaký je rozdíl o proti ­"normálním­" penězům? Přijde krize která je úplně normální věc, vždy někdy přijde, růst nemůže nikdy jít do nekonečna a pak vám taky nic nezbyde. A můžete si s těmi bezcennými papírky leda tak vytřít zadek.
Nebo se stát rozhodne že vám polovinu ukradne a nic s tím nenaděláte. Promiňte ale jak já to vidím tak ta virtuální měna je na tom o dost lépe.
To že může dosáhnout na nulu přeci nic neznamená stejně tak to může dosáhnout s jakoukoli měnou.
Nevidím v tom žádný rozdíl.

Tak jestli kritici říkají že virtuální měny jsou bublina tak stejně tak to jsou jakékoli­"ty normální­" měny také a ještě horší.

Bitcoin na o proti těm papírkům jednu obrovskou výhodu. Bitcoin na konečný počet, který nejde navýšit jen tak lehce jako to dělají státy, že si příště peníze vytisknou. Už dávno ty peníze nejsou kryté zlatem ani z části. Už dávno to jsou v podstatě virtuální měny vytisknuté na papíru.
A hodnota každé měny jak virtuální tak tě­"obyčejné­" je odvysílá od toho jak ji lidé věří. Je to jen o víře.
U bitcoinu navíc máte jistotu že v čase vždy bude stoupat, protože když je něčeho konečný počet a lidí přibývá tak tím víc go lidé budou chtít a tím víc bude cennější.
U papíru tohle neplatí.
Odpovědět3  2
wrah666 (6205) | 15.9.20177:55
Jejich cena je bublina. Ovšem nafukovaná poptávkou. Je poptávka, cena roste. Ale mě vadí, že ten pán řekl, že je to pdovod a že přijdou zrušit. Přitom už z principu jak je to udělané zrušit ani nejdou. Maximálně se může nějaká vláda pokusit o filtraci a ­"těžební­" trafic na routerech zakázat. Což bude prolomeno rychleji, než potrvá instalace takových filtrů. ­(alespoň zatím tomu tak vždy bylo­)
Odpovědět2  0
hobitt (64) | 15.9.20179:55
To jste pěkně shrnul tržní hospodářství. Ano je poptávka cena roste, není poptávka cena padá. A co je na tom špatně?
Proč to nazýváte bublinou, když se jedná o normální tržní systém, který běžně používáte?
O bublinu, ani nic ajko letadlo vůbec nejde. Jde o novou věc, která funguje tak jak fungovat má. Podle poptávky a nabídky. A naštěstí do ní nemá možnost zasahovat statní zřízení, které tržní hospodářství vždy pokřivuje. A pak to dopadá jako v té naší Evropě, kde místo aby se firmy snažili vyrábět podle nabídky a poptávky, tak čekají na vypsání dotací aby pak mohli pobírat peníze od státu a ještě z našich kapes. Krásný příklad s elektromobily. Automobilky čekají na dotace od státu. Místo aby sami začali vyrábět a snižovat cenu velkoseriema tak čekají až jim spadnou do ruky peníze ze státní kasy.
Naštěstí Internet ­"zatím­" nejde jen tak lehce zaškrtit státní správou, protože je nadnárodní a vpodstatě neomezený a bez hranic. Tedy to co dnes nejvíc brzdí rozvoj. Jako například nesmyslné uvádění filmů jen v některých zemích. Místo toho aby společnost využila obrovského potenciálu Internetu a uvedla film ve stejný čas na celé zeměkouli, tak rozdělili Zemi na regiony a tím sami snižují dostupnost filmu jen na určité lokace. Což je prostě proti logice nabídky a poptávky. A vůbec nechápou obrovské výhody Internetu.

Elektronické peníze z principu nejdou zrušit, protože využívá naplno potenciálu Internetu. Může o tom pan JPMorgan mluvit jak chce, ale to je tak asi všechno. Nic s tím naštěstí neudělá.
Odpovědět2  0
petrib (151) | 15.9.201711:16
Stačí silnější sluneční bouře a budou zrušené nejen ­"Elektronické peníze­".
Odpovědět0  0
hobitt (64) | 15.9.201711:39
Jak jste na to přišel? Naopak budo zrušené hlavně ty ­"normální­", protože ty peníze vám udržují banky na svých serverech, které jsou stále zapnuté a když do nich vletí ta vaše erupce, tak to schoří.

Kryptoměny na rozdíl od nich tohle přežijí daleko lépe, protože je máte uložené například na flash­-ce, v počítači, který máte vypnutý, nebo na disku, který máte v šuplíku. Samozřejmě i na serveru u někoho tam se to stane stejhně jako više. Ale důležité je to, že to co máte u sebe na flash erupce nijak neovlivní. Kryptoměny nemusíte mít vůbec připojene do internetu, jen na dobu nezbytně nutnou pro transfer. A pak se zase odpojit. Nemusíte používat žádné servery.
Odpovědět0  3
petrib (151) | 16.9.20178:01
Jak chcete elektronickou měnu používat bez serverů, bez sítě, bez výpočetních farem ověřujících transakce?
Odpovědět1  0
petrib (151) | 15.9.20178:53
U krytptoměn nemáte vůbec žádnou jistotu. Jejich hodnotu určuje čistě poptávaka a nabídka ­- tj. aktuální důvěra v měnu. Normální měny sice už opustili krytí zlatem, ale stále jsou kryty HDP toho kterého státu.
Odpovědět0  1
hobitt (64) | 15.9.201710:07
No a co je na tom špatně?
To je snad dobrá správa, ne? Alespň do toho nemůže ­"kecat­" státní zřízení a nemůže si někdo, nějaký diktátor, nebo vláda říct: ­"tak už mají naši lidi nahrabáno dost, tak jim to trochu zkrouhnem­" a udělají vám z vašich peněz bezcenné papírky vhodnéí tak na zátop v krbu. Tak to je opravdu hodně velká víra v boha. Tohle není žádná ficke, ale běžná realita, která se stává i u stabilních měn. Tak proč se bojíte kryptoměn, když jsou na tom stejně, ale možná z tohodle pohledu o dost lépe? Protože jak už bylo napsáno, kryptoměna má konečný počet a z toho důvodu bude čím dál víc do budoucna žádanější a žádanější tj. dražší a dražší. Samozřejmě pokud v ní budou lidé věřit. Pokdu ne, ­"vláda­" ji posšle do věčných lovišť. Ale stále to není žádná bublina, nebo letadlo jako se to všichni zkouší nazývat.

A ty ­"normální­" peníze jsou sice částečně kryté HDP státu, ale co z toho máte? Stále je to jen obrovská víra v to, že ten stát s tím bude hospodařit dobře. A jak víme náš stát tedy rozhodně dobře nehospodaří. viz náš obrovský deficit a dluh každého z nás. Tj. např. naše Koruny nejsou zrovna moc dobře kryté HDP, protože ČR je zadlužená až to hezký není. A politici ji jen dál rozkrádají. Takže je to pouze víra v boha, který může kdykoli padnout. Viz Řecko. Viz finanční krize v USA. Padne i nejvyspělejší ekonomika světa, takže ani víra ve velký stát vám nepomůže.

Takže já opravdu nevidím žádný rozdíl mezi kryptoměnou a ­"normální­". Naopak spíš vidím obrovský potenciál v kryptoměnách, proávě díky tomu, že využívají principu Internetu a nejsou závyslé na jedné osobě, nebo jedno státním zřízení, který si dělá co chce. Kryptoměna je řízená všemi, co se na ní podílejí. A to je přeci dobře!
Odpovědět1  2
petrib (151) | 15.9.201711:06
Máte v tom pěkný zmatek a dost zjednodušené vidění dobře vs. špatně, nebo co kdo v ekonomice dělá a jaký má vliv na měnu. Takže jen krátce. Já se kryptoměn nebojím. Jen říkám, že nejsou kryté ničím jiným než důvěrou uživatelů nebo dokonce investorů. Kdyby normální měny lítaly nahoru dolů jako jo­-jo o desítky nebo stovky procentních bodů, jak je to u kryptoměn běžné, tak by jste se divlil, co by to vyvolávalo za turbulence v ekonomice.
U kryptoměn stačí, aby ji někdo hacnul a bude to jako píchnutí do balónku.
Odpovědět2  1
hobitt (64) | 15.9.201711:26
No vidíte v tom se shodneme. Já také netvrdím, že jsou něčím kryté. Říkal jsem přesně to samé, že je to jen o víře v ní.
Jen také říkám, že dnes už i ty ­"normální­" měny jsou také jen o víře v ně. V podstatě ničím kryté nejsou. Státy krachují a budou krachovat i v budoucnu, stejně tak budou finanční krize, kvůli kterým ty měny popadají jak hromádky karet. Jak můžete tvrdit, že krypto měny jsou na tom hůře? Jsou na tom z tohodle pohledu úplně stejně.
To že jejich kurz dnes lítá nahoru a dolů samozřejmě vím. Ale to je dané hlavně tím, že je to relativně ještě nová věc a hlavně ještě stále není dokončena těžba:
-­-­-
https:­/­/cs.wikipedia.org­/wiki­/Bitcoin
Celkové množství Bitcoinů, které budou vytěženy, je asi 21 000 000 ­(resp. 20 999 999,9769­).­[19­] Růst se však postupně zpomaluje, a veškeré bitcoiny budou vytěženy v roce 2140 ­(drtivá většina však cca v roce 2030­).
-­-­-
Tj. až po roce 2030 se můžeme bavit o tom jak moc bude stabilní, nebo ne. Dnes je to stejně riziková věc jako investice do akcií nové společnosti, u které nevíte jak se na trhu uplatní.

To nic nemění na tom, o čem jsem psal. kryptomeny nejsou letadlo, ani bublina, jak se to někdo snaží nazývat, nejsou to ani falešné peníze, nejsou to ani nelegalní peníze. Prostě je to novinka, která jak je vidět se postupně porosazuje a a mění finanční svět lidí. Nic míň nic víc. Buď tomu budete věřit, nebo ne, nemusíte, nikdo vás k tomu nenutí.
Ale už dnes lze platit v různých obchodech, což mi dává za pravdu, že do budoucna je to jasný vývoj a směr od papírových k elektronickým penězům. A buď se banky přizpůsobí trhu, nebo zaniknou. Na tom není nic špatného. Prostě jen normální vývoj.
Odpovědět1  2
petrib (151) | 15.9.201712:01
Mýlíte se. Není to to samé. Bez ohledu na vaši neznalost.
Odpovědět2  2
hobitt (64) | 15.9.201712:19
A v čem se mýlím? A o jaké neznalosti mluvíte? Zatím jste toho moc nenapsal.
Vždyť i vy jste napsal: ­"Jen říkám, že nejsou kryté ničím jiným než důvěrou uživatelů nebo dokonce investorů. ­" A toto přesně platí i pro ­"normální­" měny. Ale ty jsou řízený centrálně a mají tu nevýhodu o které jsem psal. O nich pro jistotu mlčíte. To jsou krize a nebo zásah té centrální moci, která vám ty peníze znehodnotí kdy bude chtít.
A bohužel není to nic co by se jen mohlo stát, bohužel se to stává a relativně často. Takže říkat, že ­"normální­" měny jsou nějak stabilní je hodně odvážné. V nich spousta lidí přišla o tolik peněz a nebo kvůli nim hodně lidí zkrachovalo, protože věřili státu. O tom se nezmiňujete.

A jak jsem psal kryptoměna je stále novinka a až po roce cca 2030 se můžeme bavit o tom jak bude která měna stabilní. Kritizovat kryptoměnu za to že je dnes nestabilní ­(ano je to jsem také nikde neříkal, že není­) je jako kdybyste kritizoval novou firmu, že si dovolila vůbec vstoupit na trh a začít něco prodávat, nebo vyrábět.
Odpovědět2  2
petrib (151) | 15.9.201714:11
Sedíte si na vedení? Ne, pro normální měny neplatí to stejné jako pro kryptoměny. Každý váš příspěvek je festival neznalosti a obžaloba českého vzdělávacího sytému finanční gramotnosti. Už jenom číst vaše příspěvky je ztráta času, natož na ně reagovat a vaši mytologii vyvracet.
Zkuste aspoň zkouknout Vzestup peněz ­(TV seriál­), The Ascent of Money, Dokumentární, Velká Británie, 2008, 6x47 min. Je i na Youtube.
Odpovědět1  2
hobitt (64) | 16.9.20172:47
Ten kdo si sedí na vedení nejsem rozhodně já.

Vy mne bavíte. Dáte sem odkaz na film ve kterém hned na začátku pán říká přesně to samé co tu celou dobu tvrdím!!!

Cituji: ­"Španělé vydolovali tolik stříbra až tento kov neuvěřitelně ztratil na hodnotě, Španělsko se díky mincím nestalo bohatším, akorát tím zvedli ceny, protože stejné množství zboží bylo k mání za stejné množství peněz. Španělé nechápali, že peníze mají cenu toho co za ně lidé vymění.­"
A dále: ­"Je jedno, jestli peníze mají podobu stříbrných, zlatých mincí, mořských škeblí, zlatých prutů, nebo bankovek, to platilo od starověku až do dnes. Dokonce i hliněné hroudy mohou fungovat lépe než stříbrné mince, POKUD JIM LIDÉ DOSTATEČNĚ VĚŘÍ!!!­"

Zatímco vy tu jen tlacháte o tom, že nemám pravdu, dáte sem důkaz, že ji mám. Zajímavé. :­-­)­)­)

Celou dobu tvrdím, že peníze jsou jen o tom jak jim lidi věří. A že kryptoměny se v tomto bodě neliší od papírových peněz. A jak je vidět podle vašeho důkazu mám pravdu. :­-­)­)­)

Je to přesně tak jak říká pán ve filmu. Vůbec nezáleží na tom jak ty peníze vypadají, ale jak jim lidi věří a jak je lidi používají.

Viz wiki:
Celkové množství Bitcoinů, které budou vytěženy, je asi 21 000 000 ­(resp. 20 999 999,9769­).­[19­] Růst se však postupně zpomaluje, a veškeré bitcoiny budou vytěženy v roce 2140 ­(drtivá většina však cca v roce 2030­).

Po roce cca 2030 bude vytěžena většina bitcoinu, pak už se počet nebude zvyšovat a nikdo nebude moci jen tak ­"natisknout­" nové bitcony. Čím více lidí bude chtít bitcoin tím větší bude mít hodnotu a nebo naopak.
Prostě normální nabídka a poptávka.

Pořád čekám kdy napíšete něco relevantního abyste mi dokázal, že nemám pravdu? V čem ji nemám? A prosím už ne podobné filmy, nebo smíchy padnu pod stůl....

Odpovědět1  2
petrib (151) | 16.9.20175:43
V tvrzení, že kryptoměny a normální měny jsou to stejné. Ne nejsou. Liší se v krytí. Jestli jste to nepochopil, vaše věc.
Odpovědět0  1
Karel Polívka (1065) | 16.9.201713:56
Ale no tak, zvýšené množství interpunkčních znamének většinou znamená, že za příspěvkem stojí spíše emoce než věcné argumenty. Ano, stříbro teoreticky může fungovat jako platidlo stejně jako ty hliněné kuličky, když to tak bude společnost akceptovat. Nicméně pokud bych se měl obávat toho, že fiat měny brzy zkolabují, budu pro svůj klid raději investovat do stříbra, než do čehokoli jiného, co nemá vůbec žádnou vlastní hodnotu ­(intrinsic value­), což jsou ty hliněné kuličky, fiat měny a nebo i ten Bitcoin. Oproti tomu stříbro má dobré využití v průmyslu, takže šance, že jej vždy bude možné za něco směnit, stále nějaká bude, zatímco u hliněných kuliček nebo Bitcoinu ta šance může někdy zcela zmizet. Proto je vhodné své zdroje určené pro své zabezpečení v budoucnosti diverzifikovat. Pokud ovšem chce někdo jen vydělávat na krátkodobém pohybu ceny u čehokoli, je to něco jiného a v takovém případě si každý musí vyhodnotit míru rizika vs. potenciální zisk. Ale jestli si někdo myslí, že investice do Bitcoinu je zcela bez rizika, má nasazené růžové brýle.
Odpovědět2  0
petrib (151) | 28.9.201710:44
Největší diskutér se nějak odmlčel.
Už jste zkouknul celý seriál na doplnění základní finanční gramotnosti nebo se ještě válíte smíchy? Pravděpodobně z toho jak diktátoři na kryptoměny nedosáhnou a hodnotu BTC určuje jen momentální nálada na trhu.
Kdyby lítaly houpačkoivtě jako BTC normání měny, tak bychom se vrátili asi zase ke zlatu nebo korálkům.
http:­/­/markets.businessinsider.com­/currencies­/BTC­-USD
Odpovědět0  0
GogoX (515) | 15.9.20178:58
prý virtuální měna je na tom o dost lépe ... co je to to ­"dost­"? Nic ... není na tom ani lépe, ani dobře ... pro pár šťastlivců nano ...
Odpovědět0  0
hobitt (64) | 15.9.201710:25
To o ­"dost­" jsem vysvětloval, vy jste to nečetl?
Je na tom o dost lépe, protože využívá naplno obrovského potenciálu, který Internet nabízí. Viz jak jsem psal, nemůže vám nějaký diktátor, nebo vláda zkrouhnout vaše úspory na polovinu, nebo z vašich papírků udělat bezcený nic.

Kryptoměna je řízená všemi co ji používají. Nemá žádný centrální řídící orgán. Je řízena nabídkou a poptávkou, tady tak jak by meli být řízeny o státní měny, ale nejsou a podle toho to taky dopadá. Viz krize USA, viz krize u nás za komunistů, a před pár lety.

Kryptoměny všechny tyhle neduhy řeší. A proto je ­"o dost­" lepší.

Kryptoměny jsou stejně jako ­"normální­" měny jen a jenom o důvěře v ní. Je to jen víra v danou měnu. Tohle platí pro všechny. Ale to je přeci dobře.

Nemá to nic společného s ­"letadlem­", nebo s ­"bublinou­" jako to kritici nazývají. Protože letadlo je normální podvod, kde se napakuje první a další jen platí těm prvním stále víc a víc.
U tohodle nic takového není.

Kryptoměna je pouze o tom že ji někdo začal používat a že v ní postupně začalo věřit víc a víc lidí, protože zjistili, jeji výhody. A čím víc lidí ji používá tím větší má cenu. Prostě normální tržní mechanismus. Když ji lidé přestanou pužívat, cena se sníží. Když by ji přestali používat úplně, což se může stát, tak spadne klidně i na nulu. Ale o tom přeci tržní mechanismus je! to není bublina, nebo letadlo.
Můžete si klidně založit svoji vlastní kryptoměnu ­(stejně jak to udělali některé banky­) a začít ji nabízet. Pak už to jen závisí na tom jak jste s marketingem úspěšný a můžete klidně bitcoin převálcovat. To se v budoucnu podle mého může klidně stát. Nikdo neví co v budoucnu bude možné. Stejně jako před příchodem Bitcoinu, taky nikdo nevěděl, vůbec netušil, že něco takového bude možné udělat a že se to prosadí. Tehdy to bylo scify. Takže dnes, nebo kdykoli v budoucnu můžu s klidem předpovědět, že někdo někdy přijde s něčím novým, s nějakou novou technikou, technologií, která bitcoin odsune na vedlejší kolej. No ale zatím to nehrozí a spíš to vypadá na postupný přerod, změnu, evoluci bankovnictví tak jak ho známe na elektronické peníze.

Nechápu proč se tomu bráníte, když jde o normální vývoj. Nic nemůže trvat věčně a každý aspekt života se mění v závyslosti na znalostech lidí. Na technologii, kterou používáme.

Je to podle mne jen strach z použití nových věcí.

Jako se dřív lidi báli používat auta místo koní, dnes je to pro vás normální věc. Stejně tak se mění bankovnictví. Stejně se tak mění spalováky na elektromobily, stejně se mění energetika od spalování uhlí a jádra na vítr, slunce voda na smart sítě, stejně se tak mění použití počítačů, kdy se v budoucnu nebudou ovladat klávesnicí a myší, tak jak jste zvyklý dnes, ale hlasem a nebo jinak, jak si to nedokážeme dnes představit. A mnoho dalšího.

Kryptoměny jsou jen jedna část ze všech změn, které se dějí. A není to nic neobvyklého.

Je naopak špatné tohle všemožně brzdit a kritizovat, když vás nikdo nenutí to používat. Vy si můžete klidně stále dělat vše po staru. Jen prostě jednou zjistíte, že to co používáte už nikdo neudržuje, protože to už nikdo jiný nepoužívá.
Odpovědět1  1
petrib (151) | 16.9.20178:15
Klidně si kryptoměny používejte k nákupu rohlíků nebo až budete platit za kafe, samozřejmě tam kde budou kryptoměnu akceptovat jako platidlo, když vám to bude dávat smysl. Možná se pak seznámíte i se systémem poplatků za ověřování transakcí.
Připomínáte mi psychickou příhodu někoho, kdo si koupil např. iPhone a potřebuje sebe a ostatní převědčit, že je to bezva dát průměrnou čistou mzdu za telefon.
Nakoupil jste Bitcoin? Bezva ;­-­)
Odpovědět1  1
blue.sun (268) | 16.9.201721:11
"nemůže vám nějaký diktátor, nebo vláda zkrouhnout vaše úspory na polovinu­" A stačilo, aby čínská vláda rozhodla o uzavření jedné ze dvou BTC burz v zemi a hned šla hodnota o dvacet procent dolů, což bylo, mimochodem, tisíc dolarů na BTC. Kdybych měl v tomhle vyjádřit svůj majetek, nelíbilo by se mi přijít o pětinu jeho hodnoty.
Odpovědět1  0
petrib (151) | 17.9.20177:08
BTC mi dává smyl, pro experimentování s kryptoměnou nebo finanční operace, pro které se tradičnější nástroje nehodí. Např. zrovna mezi Číňany je BTC oblíbený a žádaný při obcházení omezení vývozu deviz­/valut ze země. Protáhnout to přez BTC tady dává smysl. No, zrovna komunisté jsou známí paranoidní kontrolou všeho včetně internetu a vynucování spolupráce i od velkých společností, takže se nabízí otázka jestli nepřiohnuli ke spolupráci i nezavřenou BTC burzu, aby měli nad svými soudruhy přehled.
Odpovědět0  0
GogoX (515) | 15.9.20178:56
čím víc ty a lidi ve tvém okolí na tom vydělají, tím vích chudáků prodělá ... jednoduchá matematika ...
Odpovědět0  3
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.