reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Červnový herní veletrh E3 2020 byl také zrušen

11.3.2020, Jan Vítek, aktualita
Červnový herní veletrh E3 2020 byl také zrušen
Kdo očekával, že veletrhu Electronic Entertainment Expo (E3) 2020, který se měl odehrát až v červnu, se koronavirová hrozba už snad nedotkne, má smůlu. Pořadatel se rozhodl už nyní jej raději zrušit. 
Toto rozhodnutí přitom vrhá stín i na letošní Computex, který je naplánován rovněž na začátek června, ovšem v jeho případě stále oficiálně probíhá registrace. Entertainment Software Association (ESA) se ale už nyní rozhodla zrušit veletrh E3, který je jednou z nejdůležitějších herních událostí roku. Do světa to nejdříve vytroubili lidé z indie společnosti Devolver Digital, kteří sdělili, aby si ostatní začali rušit své rezervace a letenky. Samotná ESA v tu dobu ještě mlčela, respektive své rozhodnutí neventilovala na veřejnosti. Už ale evidentně informovala společnosti, které se měly E3 zúčastnit, aby to věděly jako první. 
 
 E3 2020 - EVERYONE STAYS HOME
 
Oficiální vyjádření ESA ke zrušení E3 2020 mělo přijít už včera, ale dle Ars Technica se to nestihlo. Aktuálně je přitom letošní E3 dle webových stránek ještě v plánu, ovšem my už můžeme spíše jen čekat na to, až bude potvrzeno jeho zrušení. 
 
ESA také zatím neodpověděla na otázky serveru Ars Technica o tom, co bude následovat a jaký náhradní program bude případně přichystán. E3 2020 ostatně může být zrušen jen v původním termínu, aby se odehrál někdy později v tomto roce, anebo může být nahrazen online programem a streamovanými prezentacemi. Ale pokud se ESA rozhodne letošní E3 zcela zrušit bez jakékoliv náhrady, pak to všechno zůstane na samotných herních společnostech a jejich vlastních kanálech. 
 
Není tak ani známo to, proč byl E3 2020 vůbec zrušen tak dlouho před svým termínem, však bez dvou dní nás od plánovaného začátku této akce dělí celý kvartál. Naposledy jsme se dozvěděli jen to, že ESA situaci denně monitoruje a chystá příslušná opatření. 
 
Veletrh E3 přitom v posledních letech ztratil některé důležité účinkující firmy. Na Activision-Blizzard v tomto ohledu není spolehnutí už od roku 2016, EA si zřídila vlastní akci EA Play probíhající právě v době E3, účast Nintenda už také není taková jako dříve a loni chybělo i Sony. Nyní k úpadku E3 přispěl svou měrou také Covid-19. 


reklama