reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
3.6.2019, Milan Šurkala, aktualita
Administrativa Donalda Trumpa chce větší dohled nad lidmi, kteří putují do Spojených států. V rámci boje proti terorismu tak bude chtít prohlédnout i účty na sociálních sítí všech, kdo žádají o americké vízum.
JUWARE (489) | 9.6.201914:12
Fakt chci vidět ten zástup úředníků, kteří budou lustrovat každému historii na facebooku, twitteru, nebo jakékoliv další sociální síti a zda byl jeho jeden z tisíců výroků slučitelný s proamerickou mentalitou. Nebo to snad bude fungovat na bázi nějaké umělé inteligence, která bude hledat příspěvky, zda jste někdy nenapsali slova USA, terorismus a ekvivalenty v jednom příspěvku a tím pádem se stáváte nežádoucími?
Opravdu by mě zajímalo jak tohle má pomoci bezpečnosti, když Ti opravdoví teroristé mají dvojí životy. Vážně si Trump myslí, že takový člověk bude veřejně na svém pravém profile psát o tom co plánuje udělat, nebo jaký vede antidemokratický život a především jak nenávidí Ameriku? Tito lidé naopak budou psát o tom jak je to tam boží, že je tam vše dokonalé a celkově jejich sportem číslo jedna bude řiťolezectví a i kdyby tohle nepomohlo, tak teroristické organizace mají lidí dost na to, aby si našli způsob, který je pro ně přijatelný.
Takže ode dneška, kdo bude na fb hájit americkou invazi do ČR, výstavby vojenských základen a podporovat, aby NSA a jim podobné organizace měli přístup do telefonů všech lidí na světě i mimo USA, tak se tam chce nejspíš podívat na dovolenou.
Odpovědět0  1
armagedon (203) | 3.6.201919:33
Znamena to tedy, ze pokud nepouzivam facebook, tak na jejich vizum nemam narok? :o)
Odpovědět2  0
Mr.GO! (92) | 3.6.201910:26
To bude tak nějak socializmus naruby :D .
zavédst stejné podmínky na naší straně, i pro diplomaty. první komu pak zamítnou víza do čr se začne ohánět svobodou projevu atd atd.
Odpovědět2  0
wrah666 (6205) | 3.6.20198:39
Divíte se? S tím, čemu všemu různé státy v Evropy klidně dají občanství.. A s tím, jak důkladně takové občany prověřili, že nejsou nastrčenými pseudouprchlíky z IS.. A ohledně ­"nedá na sociální síti nic znát­".. Dá. Nebo alespoň, když se podíváte na libovolný kousek, co tady v Evropě někoho rozstřílel, vyhodil do povětří nebo rozjezdil, tak to na něm znát bylo. Vždy říkalo okolí, že byl divný kiolik měsíců. Spíš je otřesné, u kolika je také poznámka, že někdo z okolí varoval policii a že se nestalo NIC.
Odpovědět1  2
Andir (747) | 3.6.20198:18
Se ani nedivím proč by tam pouštěli někoho kdo bude psát proti usa a psát jak miluje rusko a čínu tak at si takovej člověk jede tam :D snadné, tuto je zrovna dobré řešení.
Odpovědět1  6
DarkRichelieu (1230) | 3.6.20198:01
Spíš mi to připadá, že nebudou pouštět do států občany co se negativně vyjadřují na jejich zahraniční politiku, nebo nedejbože se zjistí, že čte RT. Kdo uvede falešné informace, a to si určitě dokážou zjistit s vysokou pravděpodobností hraničící s jistotou, tak dostane doživotní ban do USA. Stejně tak bude podezřelý každý, kdo žádný účet nemá. Takže už jedině zbývá jet do Mexika, kde být pár týdnů na sluníčku a pak to zkusit s vlnou migrantů. A nebo plánovat výlet do USA s pětiletým předstihem, nakoupit vlaječky a pár záběrů s hořící čínskou vlajkou a sami si váz pozvou na diplomatické vízum :D
Ale jejich země jejich pravidla.
Odpovědět3  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.