reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cherry MX Board 9.0: herní klávesnice s mohutným knoflíkem

20.10.2016, Jan Vítek, aktualita
Cherry MX Board 9.0: herní klávesnice s mohutným knoflíkem
Společnost Cherry připravila novou klávesnici MX Board 9.0 Gaming Keyboard, která obsahuje její vlastní RGB mechanická tlačítka. Těch je více než na běžné desktopové klávesnici, neboť tu je také řada programovatelných kláves.
Cherry MX Board 9.0 Gaming Keyboard se tak zařazuje mezi herní modely této firmy a její nabídka je skutečně slušná. Vedle tlačítek Cherry MX RGB s barevným LED podsvícením tu je také nad celou hlavní částí řada programovatelných kláves M, přičemž dle klávesy MR je bude možné programovat i bez otevření doprovodné aplikace, takže i přímo ve hře. A pak tu máme postranní klávesy MA, MB a MC, které budou nejspíše sloužit k přepínání mezi profily.





Pak tu jsou také další speciální funkce pro nastavení jasu podsvícení a pomocí velkého knoflíku budeme moci ovládat hlasitost zvuku. Samotný výrobce tento model řadí nejvýše mezi svými herními modely. Ten se ale bude vzhledem k umístění svých makro kláves hodit spíše pro hry jako MMORPG nebo simulátory, neboť při hraní akčnějších her, kde jsou třeba rychlé reakce, nejsou tyto klávesy v dosahu od základního postavení na klávesách WASD.





Konečně také někoho napadlo, že by zákazníci mohli ocenit lepší možnosti pro nastavení sklonu klávesnice. K tomu zde tak neslouží jen výklopné nožky, ale šroubovací kolečka, která tak umožní zcela plynulé nastavení. Zákazníci si také budou moci vybrat mezi třemi druhy tlačítek, jichž tu je dohromady 104 + 25. Jde o Blue s hmatovou odezvou, Brown se slabší odezvou a lineární Red. Všechny mají vydržet 50 milionů stisků.

Klávesnice Cherry MX Board 9.0 vyžaduje připojení přes dva porty USB, přičemž jeden z nich nabídne pouze posílené napájení. Její hmotnost je necelých 1,5 kg a rozměry dosahují 500 x 220 x 65 mm, přičemž USB kabel je dlouhý 1,8 metru. O ceně se zatím neví nic určitého a záruka bude standardní dvouletá.

Zdroj: Hexus.net
reklama