reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cherry uvádí nejrychlejší tlačítka MX Speed, Corsair toho hned využil

22.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Cherry uvádí nejrychlejší tlačítka MX Speed, Corsair toho hned využil
Německá společnost Cherry si připravila nová mechanická tlačítka MX Speed, která mají poskytnout především rychlejší stisk. A jako obvykle toho hned využila společnost Corsair, která představila novou klávesnici.
Tlačítka Cherry MX Speed mají také označení Silver a dle výrobce nám zajistí rychlý stick, a to prý až o 40 procent v porovnání se standardními Cherry MX. Cherry ale pochopitelně nemohlo u těchto mechanických tlačítek udělat nic jiného, než posunout bod dotyku, respektive sepnutí tlačítka více nahoru. Cherry MX Speed tak nesepínají jako obvykle v polovině svého 4mm zdvihu, ale už po 1,2 mm. Vedle toho mají jen 45gramový odpor při stisku jako třeba Cherry MX Red a lineární průběh stisku. Samozřejmostí jsou pozlacené kontakty. I díky nim mají tato tlačítka vydržet 50 milionů stisků.





Cherry MX Speed budou k dispozici ve třech verzích. Jednak to bude neprůhledný plast v černém nebo stříbrném zbarvení a pak průhledný plast v případě tlačítek s RGB podsvícením zajištěným SMD LED, která může namíchat barvy z 256 odstínů červené, modré a zelené. Společnost Corsair získala od Cherry šestiměsíční exkluzivitu na tato tlačítka, takže první modely od jiných výrobců se objeví až někdy na podzim.





Corsair tak může sám ihned nabídnout nové verze svých známých mechanických klávesnic, a to K70 RGB RAPIDFIRE, K65 RGB RAPIDFIRE a K70 RAPIDFIRE. První dvě tak využívají RGB verze tlačítek Cherry MX Speed a poslední má tlačítka jen s červeným podsvícením.





A jako obvykle jsou klávesnice vyrobeny převážně z hliníku, nabízí speciální ovladače pro multimédia a zvuk či odnímatelné podložky pod zápěstí. Jde zkrátka o staré známé modely K65 a K70, které pouze využívají nový typ tlačítek.

Doporučené ceny klávesnic K70 RGB RAPIDFIRE, K65 RGB RAPIDFIRE a K70 RAPIDFIRE jsou cca 5150 Kč, 4100 Kč a 4100 Kč.

Zdroj: Hexus.net
reklama