reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
18.11.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Google vydal poslední aktualizaci Chromu v roce 2020. Díky četným vylepšením pod pokličkou nyní prohlížeč vyžaduje méně výkonu, ale přitom funguje rychleji. Dostal také chytřejší adresní řádek či vyhledávání v otevřených kartách.
borekz (21) | 30.11.20205:47
Jsem zvědavý, jestli to někdy bude i na Windows a Linuxu. Na XP by to bez problému šlo, protože tu informaci aplikace získá přes Win32 API formou clipping regionu. Od Vista výše ale žádný clipping není. Aplikce musí vykreslit vždy celé okno včetně neviditelné části a systém potom hotové bitmapy, resp. textury oken vykresluje v pořadí viditelnosti oken. To stejné platí i pro Linux.
Odpovědět0  0
Deluxa (225) | 18.11.20209:28
Rozlozenie vykonu podla aktivnych kariet tu malo byt uz pradavno to je ako objavenie teplej vody. Aspon vidno ako hlupo maju ten core presnejsie klientsky javascript engine napisany. Napriek tomu je dnes stale lepsi ako konkurencia. Osobne nevidim jediny dovod preco pouzivat tento ich spionazny prehliadac ,pretoze nemate realne ziadnu kontrolu na nicim. Browser si odosiela pravidelne statisticke data a mapuje kedy,kde a co uzivatel robi, pripaja si kamery a mikrofony bez vedomia uzivatela. Klasicke chovanie malware­/spyware. Odporucam pouzivat menej zname osekane prehliadace zalozene na chromium. Su realne rychlejsie maju jednoduche a fungujuce nastavenia a su osekane o ten balast ktory vam google doruci ako spyware darcek. Kto neveri nech si skusi opakovat do svojho mikrofonu aspon 10x za sebou napriklad slovo shit a o par sekund vam vyskocia reklamy na zachodove misy....
Odpovědět3  2
Choakinek (1548) | 18.11.20201:30
Tuhle ­"sračku­" nepoužívám už několik let. Přešel jsem před několika lety na Operu a v nedávné době z Opery na Vivaldi. Připomíná mi to Microsoft a jeho Internet Explorer, akorát Google ­(Alphabet­) dokázal své ovečky ­(uživatele­) dokonale spoutat, takže se nestane, že by ovečky hromadně opouštěly Chrome na desktopu, natož pak v mobilech ­(jako se to stalo v případě Microsoftu a jeho Internet Exploreru­).
Odpovědět2  6
maiki (165) | 18.11.20207:16
Chrome pouzivam non stop od roku 2009. Na jejich ekosystem prdim, ale je to uzitecna vec pro mnoho lidi. Na mobilu ­(Galacy Note 2!­) pouzivam Browser v ramci OS od E Foundation. Rychlejsi prohlizec asi neni a jak hezky sam od sebe filtruje reklamu...
Odpovědět0  0
batmaster (699) | 18.11.20208:47
Taky jsem používal dlouho Operu a teď nedám dopustit na Vivaldiho ­(kterého mám od prvních buildů a to i na mobilu­).
Ale jádro dnes mají SKORO všichni na Chromiu, takže je na něm i to Vivaldi. Odmyslíme­-li si tu omáčku kolem ­(která je ovšem super­), tak používáš tu samou ­"sračku­" jako všichni ostatní, jen v jiném kabátku. ;)
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.