reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cisco naštvalo uživatele svým Connect Cloud

9.7.2012, Jan Vítek, aktualita
Cisco naštvalo uživatele svým Connect Cloud
Společnost Cisco na samotném konci června představila platformu Connect Cloud, která měla rozšířit schopnosti domácí sítě a dát uživateli možnost lépe upotřebit i mobilní zařízení. Jenomže to nebyly pouze výhody. Jak bylo psáno v podmínkách...
Společnost Cisco na samotném konci června představila platformu Connect Cloud, která měla rozšířit schopnosti domácí sítě a dát uživateli možnost lépe upotřebit i mobilní zařízení. Jenomže to nebyly pouze výhody. Jak bylo psáno v podmínkách používání služby, daná automatická a povinná aktualizace měla firmě Cisco rovněž umožnit monitorovat využití Internetu a přístup na webové stránky, což mohlo také vyústit v deaktivaci uživatelského účtu. Pak by ale jedinou možností, jak se připojit k routeru Linksys se službou Connect Cloud, bylo odpojit jej od Internetu.





To se pochopitelně ihned rozkřiklo a snad nikdo z takového přístupu nemohl být nadšen. Cisco na to zareagovalo na svém blogu, kde byly zveřejněny chystané změny a také omluva za to, jaké podmínky byly nastaveny. Co se týče oněch změn, pak účet na Connect Cloud již nebude povinný ke správě samotného routeru. Dále Cisco slíbilo routery automaticky neaktualizovat, pokud tato funkce bude v jejich nastavení vypnuta, což dle předchozí úmluvy neplatilo, takže firma si vyhradila možnost aktualizovat váš router kdykoliv to uznala za vhodné.

Dále se nebude monitorovat a ukládat pohyb uživatelů na Internetu či jejich osobní informace, přičemž Cisco prohlásilo, že služba Connect Cloud ani samotné routery prý pro to ani nebyly navrhnuty. A nakonec prý budou i v budoucnu nabízeny firmwarové aktualizace pro Connect Cloud i standardní rozhraní. Stále tu je ale pachuť toho, co se Cisco snažilo provést a co této firmě naštěstí neprošlo.

Zdroj: Extremetech
reklama