reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cisco uvádí nová řešení pro přenosy videa

21.4.2011, Jan Vítek, aktualita
Cisco uvádí nová řešení pro přenosy videa
Společnost Cisco si v rámci portfolia Borderless Networks připravila nová řešení pro správu, zabezpečení a přenosy videa. Ty mají zajistit mimo jiné vyšší efektivitu, snadné včlenění mobilních zařízení do již existující infrastruktury a...
Společnost Cisco si v rámci portfolia Borderless Networks připravila nová řešení pro správu, zabezpečení a přenosy videa. Ty mají zajistit mimo jiné vyšší efektivitu, snadné včlenění mobilních zařízení do již existující infrastruktury a optimalizaci videopřenosů.



Mezi hlavní novinky patří konkrétně Cisco Identity Services Engine (ISE) pro centralizovanou správu bezpečnosti v rámci Cisco TrustSec a slíbeno je i výrazné zjednodušení definice přistupových pravidel v rozsáhlých sítích. Využívá se zde kontext a analýza obsahu komunikace pro rozlišení libovolných koncových zařízení dle jejich účelu, vlastníka (firemní, soukromé) či polohy. ISE umí také rozlišit konkrétní zařízení a automaticky pro ně využít dané bezpečnostní scénáře, jako například omezení přístupu nebo šifrování komunikace. A pak je možná i spolupráce s Cisco Prime pro správu připojení podle koncových bodů a se službou TrustSec Planning and Design Service.

Cisco Prime for Enterprise je další novinkou určenou pro přístup orientovaný na služby pro rozsáhlých pevných i bezdrátových sítí a služeb. Využívá se zde inteligentní diagnostika přenosu mediálního obsahu v Cisco TelePresence a monitorování komunikace v reálném čase, díky čemuž se může automaticky volit optimální trasa mezi koncovými body. S tím jsou spojeny služby Cisco EnergyWise, Cisco TrustSec a optimalizace pro Medianet.

A nakonec se Cisco zmiňuje o řešení Medianet pro zkvalitnění videokonferencí. Jedná se o rozhraní pro automatickou konfiguraci a nastavení síťových prvků dle aktuálního zatížení. Pro routery druhé generace, switche Cisco Catalyst a Cisco ASR 1000 je určena služba Cisco Media Monitoring pro sledování a řešení problémů v reálném čase a optimalizaci přenosů u geograficky rozlehlých sítí si vezme na starost služba Cisco ISR G2 Integrated Video Conferencing.

Zdroj: TZ Cisco
reklama