reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Civilizace VI ohlášena na letošní říjen

12.5.2016, Jan Vítek, aktualita
Civilizace VI ohlášena na letošní říjen
Studio Firaxis ohlásilo, že vyvíjí další, již šestý díl populární hry Civilizace a nejlepší na tom všem je, že na něj nebudeme muset čekat dlouho. Na trh přijde totiž už v letošním říjnu, takže za nějakých pět měsíců.
Při čekání na Civilization VI nás tak nečeká dlouhá marketingová kampaň plná malých ochutnávek. Svou kopii si budeme moci pořídit 21. října, pokud ovšem vše půjde dle plánu. Těšit se můžeme na expanzivní impéria a také města, která se mohou rozrůst přes několik políček na mapě. V průběhu vývoje lidstva se také bude měnit diplomacie, a to od prvotních civilizací uznávajících především sílu a konflikty po moderní společnosti, jež upřednostní pokud možno mírovou cestu (nebo ekonomický nátlak).





Dále nám vývojáři slíbili možnost integrovat podpůrné jednotky do jiného typu jednotek (půjde tak o smíšené) a vedle toho budeme moci spojovat stejné jednotky do sborů. Celá hra také nabídne nové režimy pro více hráčů, pochopitelně i nový tutorial a také rozšířené možnosti pro zkušené hráče. Už nyní je možné si ji předobjednat za 60 eur (60 dolarů, 50 liber).


Šéfdesigner studia Firaxis Games, Ed Beach, k tomu řekl, že grafická stránka hry získala insporaci v mapách a nástrojích Age of Exploration. Přidána byla řada novinek, z nichž některé jsme již jmenovali, ale základem má být stále starý systém této herní řady. Šestou Civilizací také vývojáři oslaví již čtvrt století existence této řady započaté prvním dílem, který vyvinul Microprose založený Sidem Meyerem a Billem Stealeym. Meyer se přitom inspiroval u ještě starší stolní hry se stejným názvem, která se objevila v roce 1980.

Zdroj: wccftech

reklama