reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM MasterBox 5: middletower nové generace

8.7.2016, Jan Vítek, aktualita
CM MasterBox 5: middletower nové generace
Cooler Master po delší době představil novou počítačovou skříň typu middletower, která je součástí jeho produktové linie Master. Jedná se o MasterBox 5, na níž se nyní v krátkosti můžeme podívat.
Cooler Master v posledních měsících prosazoval především své počítačové skříně MasterCase, z nichž jsme si již vyzkoušeli model MasterCase Pro 5. Tato skříň je ale určena spíše pro náročnější uživatele a bohaté sestavy, zatímco nová MasterBox 5 má být základ pro stavbu běžných sestav s komponentami formátu ATX.





A stejně jako u větších a dražších MasterCase i zde budeme mít možnost konfigurovat interiér, do čehož je zahrnuta především manipulace s prvky pro umístění SSD a pevných disků. S čím ale Cooler Master už vůbec nepočítá, to jsou 5,25" mechaniky a stejně tak 3,5" externí zařízení. Možnost hýbat s diskovými šachtami ale nabízí i řada jiných výrobců, to není vůbec nic nového.





Díky jednoduchému provedení interiéru máme také možnost instalovat i základní desky formátu EATX, a vypadá to, že tu jsou skutečně připraveny otvory pro distanční sloupky nutné pro instalaci desky s rozměry 305 x 330. Výrobci totiž mnohdy neváhají označit za EATX i desku, která je jen o málo širší než standardní ATX, což platí i pro výrobce skříní. Jisté ale je, že uvnitř této skříně je prostor pro velice dlouhé karty, a to až 410mm. Dále lze počítat s instalaci až 360mm radiátoru v přední části skříně. Těmto všem komponentám ustoupila jak mechaniková, tak disková šachta. Mechanikovou tu nemáme a disková je určena jen pro dvě 3,5" zařízení a je zcela mimo oblast základní desky. SSD mohou být umístěna pomocí černých modulů ve stejné rovině se základní deskou, takže ta překážet nebudou snad vůbec ničemu.





Pokud se chcete spolehnout pouze na vzduchové chlazení, pak tu máme připraveny celkem čtyři 120mm pozice: jednu vzadu a tři vepředu. Samozřejmostí je možnost vést kabely za trayem základní desky, nechybí ani prachové filtry a také jistý Stormguard. Jde o jednu ze záslepek slotů, do níž můžeme uzamknout kabel od periferií, aby je nám někdo na LAN party nemohl tak snadno čmajznout.

Skříně přijdou ve dvou provedeních, a to MasterBox 5 Black and MasterBox 5 Dual tone (černo-bílá) a budou na evropských trzích k dispozici od konce července za doporučenou cenu 70 eur.

Zdroj: TZ Cooler Master
reklama