reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM MasterCase Maker 5t: herně naladěná skříň

14.12.2016, Jan Vítek, aktualita
CM MasterCase Maker 5t: herně naladěná skříň
Společnost Cooler Master se rozhodla, že na svět přivede počítačovou skříň MasterCase Maker 5t, která bude mít na rozdíl od ostatních MasterCase odvážnější design. Připomínat má prý sportovní automobil a písmeno "t" v názvu je od slova turbo.
Nová herní skříň je přímo odvozena od modelu MasterCase Maker 5, který je již delší dobu na trhu. Jedná se v podstatě o tu samou skříň, jež se na první pohled liší především svým zbravením, ale jsou tu i jiné rozdíly. Tím nejviditelnějším je madlo v horním panelu, které napovídá, že dle představ výrobce bychom měli s MasterCase Maker 5t vyrážet na LAN party.




- klikněte pro zvětšení -


Onen sportovní automobil v této skříni najdou asi jen lidé s opravdu živou fantazií. I samotní tvůrci skříně se ale opírají především o to, že části skříně navrhli v červené barvě s lesklým povrchem, takže jestli jim to pro podobnost se závodním vozem stačí, budiž. A jako správná moderní herní skříň má MasterCase Maker 5t bočnice z tvrzeného kouřového skla, a to rovnou obě. Obě se také zavírají pomocí zámků na klíč, aby se nám ve skříni na LAN party nikdo nehrabal.

Do speciální výbavy této verze MasterCase patří také červený magnetický LED pásek a univerzální držák (MasterCase M-Port Graphics Card Holder), který bude podporovat těžké grafické karty. I zde pak samozřejmě můžeme využít modulární systém FreeForm a využít všemožné aktuální i budoucí příslušenství, jímž si lze například navýšit počet diskových pozic. MasterCase Maker 5t bude u nás a na Slovensku k dispozici brzy za doporučenou cenu 6700 Kč s daní (249 eur), takže rozhodně nejde o lidový hardware.

Podíváme se ještě na specifikace, které hovoří o modelu s označením MCZ-C5M2T-RW5N s rozměry 544 x 242 x 574 mm a hmotností 13,5 kg. Hostit může desky do velikosti ATX se 7 sloty, v základu má 2 mechanikové, 2 diskové a 2+2 SSD pozice, na předním panelu čtyři USB 3.0 vedle audia a uvnitř jsou předinstalovány tři ventilátory, jeden 140mm zadní a dva stejně velké přední. Ventilátorové pozice pro nasávání vzduchu mají prachové filtry. Pro komponenty je tu místa více než dost, stejně jako pro kabely za trayem základní desky, takže to není třeba dále rozebírat. Pokud ale chcete přesné specifikace, můžete pokračovat na stránky výrobce (viz zdroj).

Zdroj: Cooler Master
reklama