reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM uvádí levnější MasterBox 5t, alternativu MasterCase 5t

4.1.2017, Jan Vítek, aktualita
CM uvádí levnější MasterBox 5t, alternativu MasterCase 5t
Ještě před koncem minulého roku byla představena počítačová skříň MasterCase Maker 5t, která přijde na cenu kolem 7 tisíc korun, tudíž není zdaleka pro každého. Nyní je tu ale nový MasterBox 5t, který přijde jen na zlomek zmíněné částky.
Cooler Master MasterCase Maker 5t byl představen jako hi-endová herní skříň, což na první pohled dokazovalo její zbarvení s červenými prvky a z toho praktického hlediska tu je třeba horní madlo pro snadné přenášení, které se bude hodit při cestách na lanparty. Jde ale o drahou skříň, k níž nyní existuje i nová levnější alternativa v podobě MasterBox 5t, která už nepřijde na sedm tisíc, ale na dva.





Je to ale také viditelně osekaná alternativa, však pět tisíc rozdílu se muselo projevit. Skříň je celkově subtilnější a postrádá mohutný vrchní panel s madlem i výrazné podstavce, i když ji i tak můžeme dle výrobce chytit za vrchní panel s I/O porty. Také lze očekávat, že bude vyrobena z méně kvalitního materiálu, ale to se bohužel nikde nedozvíme. Výrobce totiž neudává ani tloušťku použitých plechů a ani celkovou hmotnost skříně, z níž bychom si mohli zhruba odvodit, jak tlusté plechy byly použity (viz zdroj). Zajímavé je, že v případě MasterCase Maker 5t hmotnost uvedena je, a to 13,5 kg.





Co se týče vnitřního uspořádání, levnější Maker 5t (MCX-B5S3T-RWNN) nemá žádné mechanikové pozice a pouze dvě pozice pro disky a jednu vyhrazenou pro SSD, což na middle tower není moc. Podporuje desky ATX, Micro-ATX a Mini-ITX s maximálně sedmi sloty, nahoře má standardní výbavu dvou USB 3.0 a audio konektorů plus jednoduchý přepínač rychlostí ventilátorů a pro chlazení dokáže využít 120/140mm ventilátory v počtu až pěti, z nichž dva jsou předinstalované (přední a zadní 120mm).

Dále tu je prostor pro až 167 mm vysoký procesorový chladič, 180 mm hluboký zdroj a 410mm karty. Do jejich prostoru nijak nezasahuje malá klícka pro HDD, takže ani není třeba mít možnost ji odšroubovat. Doporučená cena je 2400 Kčs daní a 89 eur, ale jak bylo zmíněno, lze ji pořídit i výrazně levněji.

Zdroj: TZ Cooler Master
reklama