reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Coinbase zachránil v přepočtu 280 tisíc USD v kryptoměnovém hacku Twitteru

21.7.2020, Milan Šurkala, aktualita
Coinbase zachránil v přepočtu 280 tisíc USD v kryptoměnovém hacku Twitteru
Kryptoměnová burza Coinbase výrazně snížila zisky hackerů v nedávném hacku sociální sítě Twitter. Zabránila svým uživatelům odeslat kryptoměnu v přepočtu za zhruba 280 tisíc USD rychlou blokací převodů na peněženku hackerů.
Velký kryptoměnový scam na Twitteru mohl být ještě mnohem větší, než nakonec byl. Hackerům se povedlo získat do své kyprotměnové peněženky Bitcoiny za zhruba 120 tisíc USD, nicméně podle kryptoměnové burzy Coinbase to mohlo být mnohonásobně více. A to počítáme jen přičinění této společnosti. V Coinbase totiž velmi rychle detekovali scam a Bitcoiny se povedlo poslat jen 14 nejrychlejším uživatelů, kteří hackerům odeslali k "namnožení" kryptoměnu v hodnotě okolo 3000 USD (v průměru přes 210 USD na osobu).
 
Twitter Bitcoin
 
Poté byla kryptoměnová peněžka hackerů zařazena na blacklist a systémy Bitcoinu nedovolily posílat další kryptoměnu. Celkově se během podvodu snažilo o odeslání kryptoměny více než 1000 uživatelů Coinbase v celkové výši okolo 280 tisíc USD. Tyto prostředky tak zůstaly na účtech lidí, kteří se díky rychlému zásahu nestali obětmi scamu. Kolik kryptoměny podobnými opatřeními zachránily další společnosti (a zda vůbec), není známo.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama