reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Command & Conquer Remastered přijde v červnu

11.3.2020, Jan Vítek, aktualita
Command & Conquer Remastered přijde v červnu
Oprášení starých herních pecek je aktuálně velice oblíbený způsob herních studií, jak využít jejich ještě stále živou popularitu podpořenou nostalgií stárnoucích hráčů a relativně snadno si vydělat. Nyní je na řadě Command & Conquer.
Ne vždy se ale úkol přepracovat starou hru do novějšího hávu podaří, jak nedávno ukázala společnost Blizzard, která nedokázala dostát svým slibům a nabídnout Warcraft 3: Reforged ve slíbené podobě. Hráči mohou zcela právem považovat takový výsledek za ostudu, zvláště když tvůrci za takovou hru požadují 40 dolarů. To je cena, za kterou si můžeme koupit některou z dlouhé řady zbrusu nových her, do nichž jejich autoři vložili mnohem více času a práce. 
 
 
Můžeme tak doufat, že předělávka další ikonické RTS hry dopadne lépe a nejde o nic jiného než o Command & Conquer Remastered Collection. Ten přijde na trh 5. června, přičemž jeho vývoj byl ohlášen už v roce 2018 a slíbena byla mnohá vylepšení, aby se nad ním dnešní hráči vyzbrojení moderními sestavami moc neošívali. 
 
Jak název tohoto titulu napovídá, nepůjde o přepracování jedné hry, ale dvou, a to původního Command & Conquer, který později dostal označení Tiberian Dawn a pak i Command & Conquer: Red Alert, čili jde o hry, které v 90. letech vyvinulo ještě samostatné studio Westwood, než ho spokl EA. 
 
Command & Conquer Remastered Collection bude moci běžet i v rozlišení 4K a dostane plně přepracovanou grafiku, kterou ukázalo již starší video v minulém roce. Kdo ale bude chtít, může si nechat zapnutou starou verzi a plně se ponořit do kostičkované atmosféry devadesátek. Vedle toho tu je i nové audio a přepracovaný soundtrack. 
 
V rámci nového Command & Conquer: Red Alert tu budou také vylepšené filmové scény, na které možná hráči ve své době koukali s otevřenou pusou, ale dnes je můžeme sledovat spíše s pobaveným úsměvem. Nicméně v EA se neodhodlali vytvořit úplně nové, ale aspoň původní videa převedli do vyššího rozlišení
 
 
Nakonec můžeme zmínit nabídku plné kampaně obou původních her, a to včetně misí vytvořených pro konzolové verze. Upraveno bylo také uživatelské rozhraní. 
 
To vše tak bude od 5. června k dispozici za 20 dolarů (předobjednávky už běží) a EA také vytvoří speciální krabicové verze doplněné o samolepky, modely tanků a jiné bonusy, a to v cenách 50 a 60 dolarů. 



reklama