reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Computex 2020 byl oficiálně zrušen

12.6.2020, Jan Vítek, aktualita
Computex 2020 byl oficiálně zrušen
Už nemusíme řešit, zda AMD, Intel či NVIDIA využije, nebo nevyužije letošní Computex plánovaný na náhradní termín v září pro představení svých podzimních novinek. I tento odsunutý veletrh byl totiž zrušen. 
Organizace TAITRA, která pořádá veletrhy Computex, byla na začátku koronavirové krize optimistická a věřila, že ročník 2020 proběhne v řádném termínu na začátku června. To se ovšem ukázalo jako nemožné, a tak byl připraven náhradní termín na konci září, o němž se ale v květnu tvrdilo, že Intel, AMD a ani NVIDIA o něj nemají zájem
 
 
Vypadá to, že na tom asi něco bylo, neboť nyní přichází oficiální zpráva, že i tento náhradní Computex 2020 byl zrušen a jako příští by měl být až Computex 2021 v řádném termínu. Na stránkách veletrhu tak už nyní visí banner hlásající nejbližší další termín 1. až 5. června 2021.
 
Letošní Computex měl být přitom přímo oslavou PC a očekávalo se představení či alespoň raná ochutnávka řady zásadních produktů jako Ryzen 4000 Vermeer, Navi 2X, Intel Xe či NVIDIA Ampere. 
 
Jaký je ale dle vyjádření organizace TAITRA důvod ke zrušení i náhradního Computexu 2020? Jde konkrétně o stále trvající koronavirovou krizi, která znamená i stále platné zákazy cestování, kvůli nimž už reálně hrozilo, že se show nestihne připravit a návštěvníci z řady zemí na ni nebudou moci dorazit. Nesmíme zapomínat na to, že firmy se na Computex chystají dlouho dopředu a jejich pracovníci v místě veletrhu chystají stánky a zázemí řadu týdnů až měsíce předem. 
 
TAITRA připomíná, že loňského ročníku Computexu se zúčastnilo 1685 vystavovatelů z 30 zemí světa a dle oficiálních čísel pak i 42.495 návštěvníků ze 171 zemí. Tchaj-wan samotný se přitom s krizí vypořádal velice dobře s pouhými 443 potvrzenými případy nákazy. 

Zdroj: TAITRA - Computex


reklama