reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master odhalil vodní chladiče MasterLiquid Pro

20.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master odhalil vodní chladiče MasterLiquid Pro
Cooler Master pokračuje s představováním nových produktů, které mají ve svém označení jasně danou příslušnost k nové sérii Master. Měly by tak nabídnout něco navíc, a to něco především pro přátele moddingu či ladění PC.
Uvidíme ale, zda tu něco navíc bude a co to bude. Například nedávno představené mechanické klávesnice CM MasterKeys Pro L a S dostanou veřejný SDK, díky němuž si uživatelé budou moci upravit RGB podsvícení a v podstatě si s ním dělat, co je napadne. Cooler Master zatím v rámci MasterLiquid Pro přináší dva chladiče s označením 120 a 240, takže je zřejmé, že jde o modely pro jeden a dva 120mm ventilátory. Doufejme, že ty už firmě Asetek nebudou nijak vadit a Cooler Master si od ní nevykoleduje další žalobu.





Tyto nové chladiče se od sebe liší pouze velikostí vodního radiátoru, který využívá ventilátory MasterFan Pro 120s s pozoruhodně dlouhými a zahnutými lopatkami, jejichž specifikace zatím nejsou známy. Lze také vidět, že zpracování žeber těchto radiátorů je odlišné od toho, co můžeme ve světě All-In-One vodních chladičů vidět nejčastěji. Jednak mají žebra mezi vodními kanálky větší odstupy a pak nejde o harmonikově skládané tenounké a choulostivé lamely, ale o rovnoběžné lamely, jež vypadají odolněji.





Cooler Master se chlubí novou "technologií" FlowOp. Má jít prostě jen o upravený vodní blok, kterým má lépe a snadněji proudit chladicí médium. Celý modul s vodní pumpou a blokem byl předělán a nyní má obsahovat dvě komory, ale opět se k tomu nic bližšího nedozvíme. Nicméně už od pohledu tento modul vypadá jinak než ty dosavadní, a to už jen třeba kvůli umístění fitinek.





Cooler Master se zde také rozhodl využít FEP hadičky typu "husí krk", jež nejsou tak náchylné na zlomení v ohybu, čímž by se mohl i zastavit proud chladicího média. Namísto klasické teplovodivé pasty také dostaneme novou MasterGel Pro, vedle níž nabízí také MasterGel Maker Nano.

Cooler Master MasterLiquid Pro 120 a 240 má přijít na trh ještě tento měsíc a v květnu se můžeme připravit i na 140mm a 280mm verze.

Zdroj: wccftech
reklama