reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cooler Master oslavuje skříní COSMOS II 25th Anniversary Edition

31.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Cooler Master oslavuje skříní COSMOS II 25th Anniversary Edition
Cooler Master letos slaví své 25leté výročí a rozhodl se, že k této příležiosti uvede na trh novou verzi jedné ze svých ikonických skříní. Jde o COSMOS II 25th Anniversary Edition, čili speciální verze letité skříně COSMOS II.
Cooler Master COSMOS II je jedna ze skříní, která ukazuje, že nám může bohatě stačit starší model, však tento je na trhu už od počátku roku 2012. Ono by bohatě stačilo, kdyby výrobci vyvíjeli několik typů skříní a ty pak postupně vylepšovali třeba jen s ohledem na nově dostupná rozhraní (I/O porty) a podobně. To ale dělá jen málokdo, jako třeba právě Cooler Master.





Dnes jde ale o skříň COSMOS II 25th Anniversary Edition určenou pro náročné zákazníky, však jde o produkt s doporučenou cenou 318 dolarů bez daně. Výrobce říká, že touto verzí reaguje i na požadavky zákazníků, kteří po něm chtěli průhledné bočnice, přičemž v tomto případě nejde o plexisklo, ale o temperované sklo, jak je dnes moderní. To by ale majitele původního COSMOS II, kteří měli o prosklené bočnice zájem, spíše namíchlo, a tak se Cooler Master rozhodl je nabízet i zvlášť.





Cooler Master se také ve zprávě pochlubil, že to byl právě on, který před téměř 20 lety pokročil ve výrobě počítačových skříní a nastolil cestu k jejich postupnému vylepšování, aby už nešlo jen o prosté krabice, které nikoho na rozdíl od procesorů, grafik, pamětí a jiných komponent nezajímaly. Chce se ale říci, že i za tím stála také (či především) komunita lidí, kteří si sami začali skříně upravovat běžné skříně k obrazu svému a díky nim se zrodil casemodding. Právě na ten pak reagovali výrobci skříní.

Cooler Master také připomíná, že měl být první firmou, která v roce 1999 uvedla na trh celohliníkovou skříň (model ATC-100). Jen jestli ale ve firmě nezapomněli na to, že nejznámější výrobce hliníkových skříní, společnost Lian Li, představila své první celohliníkové modely už o rok dříve, jak uvádí třeba zde. Na druhou stranu, to je nyní celkem jedno, kdo byl první.

Co se týče nového výročního COSMOSu II, ten má přední i vrchní panel z broušeného hliníku, přičemž ten vrchní může zakrýt tlačítka a I/O porty a přední zase externí pozice pro disky a mechaniky. Nezapomnělo se na podsvícení, které je v tomto případě modré a zajišťuje je 200mm ventilátory a také magneticky přichycený LED pásek, který může osvětlovat interiér.

Cooler Master COSMOS II 25th Anniversary Edition je k dispozici celosvětově za doporučenou koncovou cenu 318 dolarů bez DPH. V odkazu na zdroj se dozvíte další technické podrobnosti.

Zdroj: Cooler Master (PDF)
reklama