reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

CM uvádí mechanické herní klávesnice MasterKeys Pro S a Pro M RGB

12.3.2017, Jáchym Šlik, aktualita
CM uvádí mechanické herní klávesnice MasterKeys Pro S a Pro M RGB
Společnost Cooler Master zkompletovala své portfolio herních klávesnic dvojicí modelů MasterKeys Pro S a MasterKeys Pro M RGB, které se od sebe odlišují velikostí a použitým podsvícením. Samozřjejmostí jsou spínače Cherry MX či interní paměť.
Zatímco u mnoha výrobců je nabídka periferií dosti nepřehledná, Cooler Master se snaží o maximální zjednodušení. Před nedávnem navíc doplnil své portfolio mechanických herních klávesnic o dva poslední modely, které chyběly. Zákazník si tak může jednoduše vybrat velikost a následně bílé či barevné podsvícení. Tyto dva nejvýznamnější parametry se navíc dozví už z názvu klávesnic. Menší model MasterKeys Pro S nabízí jednobarevné bílé podsvícení a postrádá numerický blok, zatímco střední MasterKeys Pro M RGB se chlubí barevným RGB podsvícením i samostatnými číselnými klávesami. V obou případech je možné podsvícení nastavit pro jednotlivé klávesy a vybírat z mnoha nabízených světelných efektů.




Cooler Master MasterKeys Pro S


Oba modely jsou vybaveny kvalitními spínači Cherry MX s dlouhou životností, konkrétně budou v nabídce varianty disponující Cherry MX Blue, Brown, Red a Silver. Klávesnice mají také integrovaný procesor ARM Cortex M0 (MasterKeys Pro S) nebo ARM Cortex M3 (MasterKeys Pro M RGB) s vlastní pamětí, kam jsou ukládána nastavení podsvícení i vytvořená makra, která mohou být nahrána do čtyř uživatelských profilů. Klávesnice si tedy pamatuje nastavení i bez nutnosti instalovat přídavný software, což se hodí především pokud ji používáte v kombinaci s více počítači. Makra lze jednoduše vypnout klávesovou zkratkou Fn + Esc, takže se z herní klávesnice rázem stane pracovní nástroj.




Cooler Master MasterKeys Pro M RGB


Nechybí ani technologie N-key rollover a anti-ghosting, takže signál z každé stisknuté klávesy je zpracováván samostatně a nehrozí, že by docházelo k problémům při stisknutí více kláves najednou. Tato funkce je navíc dostupná bez ohledu na operační systém, takže ji lze využít i v případě Mac OS X. Obě nové klávesnice budou na českém trhu k dostání na konci března. CM MasterKeys Pro S bude stát 127 dolarů (v přepočtu 3 200 Kč bez DPH), na CM MasterKeys Pro M RGB si potom zájemci musí připravit alespoň 136 dolarů (asi 3 450 Kč bez DPH).

Zdroj: Tisková zpráva CM
reklama