reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Core i9-12900KS se oficiálně začne prodávat příští týden, cena bude nižší

29.3.2022, Jan Vítek, aktualita
Core i9-12900KS se oficiálně začne prodávat příští týden, cena bude nižší
Aktualizováno: Procesor Core i9-12900KS byl už od minulého týdne v nabídce amerického velkého prodejce, firmy Newegg. Bylo ale zřejmé, že jde o prodej, který by Intel neschválil, takže kdy bude tato novinka skutečně na trhu?
Aktualizace: Ještě včera odpoledne stihnul Intel oficiálně představit svůj procesor Core i9-12900KS vyzbrojený až 5,5GHz taktem díky Thermal Velocity Boost a 150W TDP (PBP), přičemž v ostatních ohledech jde o ten samý procesor jako 12900K, a to včetně Adaptive Boost Technology, kterou známe již z procesorů Rocket Lake. 
 
Bylo také potvrzeno, že Core i9-12900KS bude skutečně v prodeji od 5. dubna, ovšem ne za dříve uváděnou doporučenou cenu 799 USD, nýbrž za 739 USD. 
 
Dále zpráva pokračuje v původním znění.
 
 
Core i9-12900KS se dostal do nabídky prodejce Newegg, přičemž ten už hlásil, že jej má skladem a nevypadalo, že by někomu něco bránilo si jej objednat. Aktuálně už však tato nabídka neexistuje, čili prodej to byl skutečně předčasný a je otázka, zda se někomu skutečně povedlo tento procesor od Neweggu koupit, než byla nabídka odstraněna a případné objednávky zrušeny či přesunuty na datum, kdy má prodej skutečně začít. 
 
 
Půjde tu dle samotného Intelu o příští úterý, čili 5. dubna, přičemž dle VideoCardz má jít skutečně o vypuštění na trh. To ovšem z daného tweetu nevyplývá, neboť Intel v něm o začátku prodeje nemluví a zve jen na stream (via Twitch.tv/Intel), kde se budou v stavět čtyři PC, a to evidentně s využitím procesoru Core i9-12900KS.
 
 
Core i9-12900KS tak bude 5. dubna přinejmenším představen s podrobnými specifikacemi a samotný prodej může odstartovat o den či týden později. Déle to ale zřejmě už trvat nebude, neboť na trh také přichází konkurenční Ryzen 7 5800X3D, a to 20. dubna. Tyto dva procesory se sice nedají označit za přímé soupeře, pokud půjde o celkový vícevláknový výkon i cenu. Půjde ale o ty nejvýkonnější herní procesory firem AMD a Intel, takže tímto způsobem budou zcela jistě srovnávány.
 
A pokud jde o herní výkon, ve výhodě by měl být právě Ryzen, protože jeho konfigurace 8C/16T na hry naprosto stačí a cena 450 USD je jednoznačné plus oproti Core, které se svými 16C/24T přijde na 800 USD. 
 
V případě procesoru Ryzen 7 5800X3D může mít zákazník také pocit vyšší přidané hodnoty díky tomu, že bude moci poprvé využít desktopový procesor vybavený přídavnou L3 cache na vrstveném čipu, zatímco Core i9-12900KS je v podstatě jen přetaktované Core i9-12900K. 


reklama