reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair Carbide 88R: elegantní skříň pro Micro ATX

29.10.2015, Jan Vítek, aktualita
Corsair Carbide 88R: elegantní skříň pro Micro ATX
Na trhu dnes stále převládají skříně určené pro sestavy založené na deskách ATX, čili Middle či Midi Towery. Málokdo ale jejich možnosti využije, a tak by často stačily i menší modely jako Corsair Carbide 88R pro formát Micro ATX.
Dá se říci, že plný formát ATX je do jisté míry přežitek z dob, kdy deska musela nést řadu rozšiřujících slotů pro grafickou kartu, zvukovou kartu a případně také řadiče, dále velké porty IDE a také dva čipy tvořící celou čipovou sadu. Dnes už máme k dispozici kvalitní zvuk i v integrované podobě, porty SATA jsou malinké a z čipsetu se stal v podstatě jen southbridge (nyní tedy zapomeneme na obstarožní platfomu AMD FX). Procesory navíc spějí k čím dál větší integraci, tedy můžeme očekávat, že se z nich postupně stanou SoC, což tedy již některé jsou (platforma AMD AM1).





Na trhu je ale stále drtivá převaha skříní pro desky ATX, ale naše Corsair Carbide 88R mezi ně nepatří. Ta je sice založena na Carbide Series 100R a 200R, ale určena pro desky Micro ATX. Nabídne však dost prostoru pro výkonné grafické karty i systémy vodního chlazení. Dopředu můžeme umístit jeden 240mm radiátor a vedle něj jsou tu další dvě 120mm pozice nahoře a jedna vzadu. O chladicí výkon se tedy nemusíme obávat.





Uvnitř máme pouze dvě struktury, a to jednu 5,25" pozici nahoře a pak spodní šachtu pro dva pevné disky a dvě SSD. Krom desky Micro ATX budeme moci nainstalovat i menší Mini ITX a dále až 383 mm dlouhé grafické karty, 150 mm vysoký procesorový chladič a 160 mm hluboký zdroj. Samotná skříň má rozměry 440 x 198 x 378 mm (H x Š x V) a hmotnost jen 3,65 kg, čili nebude asi vyrobena zrovna z 1mm oceli.





Přední panel pak nabídne jeden USB 3.0, jeden USB 2.0 (dnes už by se hodily spíše dva USB 3.0) a obvyklé audio pro sluchátka a mikrofon. Corsair bude svou Carbide Series 88R prodávat v USA za 50 USD a ve Velké Británii za 38 liber, takže u nás by to mohlo být něco přes 1400 Kč s daní. Na trh se tato novinka dostane 19. listopadu.

Zdroj: Hexus.net
reklama