reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair Carbide SPEC-ALPHA: moderní ATX

5.1.2016, Jan Vítek, aktualita
Corsair Carbide SPEC-ALPHA: moderní ATX
Corsair si představil zajímavě vypadající skříň Carbide SPEC-ALPHA vyvedenou ve dvou verzích: červeno-bílé a černé s tmavě stříbrnými detaily. Hned je přitom jasné, že tyto skříně jsou určeny především pro herní sestavy.
Corsair Carbide SPEC-ALPHA je tedy jedna skříň formátu ATX, která se bude vyrábět ve dvou barevných provedeních, jež jsou jinak identická. Zaujmout nás na ní může především zpracování čelního panelu, který je vše jen ne souměrný. V jeho levé části i dole máme průduchy pro nasávání vzduchu předními ventilátory, nahoře vlevo jsou tlačítka a porty v obvyklém složení a zbytek tvoří krycí plast. Dále jsou skříně vybaveny bočním plexisklem ve vypoulené bočnici, díky čemuž budeme mít více prostoru pro vysoký procesorový chladič. V ostatních ohledech ale půjde o běžný moderní Middle Tower, tedy snad až na trojúhelníkové nožky.




- klikněte pro zvětšení -


SPEC-ALPHA jsou vybaveny 120mm ventilátory v počtu tří, tedy dvěma předními s LED (lze je nahradit 240mm radiátorem) a jedním vzadu. Ty budeme moci nastavit pomocí třípolohového přepínače v předním panelu, takže půjde o klasiku: 12, 7 a 5 V pro nastavení výkonu a hlučnosti. Přední ventilátory mají přímo foukat na grafickou kartu a procesorový chladič, a to i díky tomu, že ve skříni není prostor pro žádné mechaniky, ale zato tu máme tři vyhrazené šachty pro SSD (2,5"), respektive pozice na trayi základní desky. Pro pevné disky (3,5") tu jsou také tři pozice umístěné zcela dole.





Jinak je interiér skříně naprosto prázdný, a právě to umožňuje co nejlepší průchod vzduchu skrz. Přebytečnou kabeláž budeme moci jako obvykle uzavřít mezi tray a pravou bočnici, nebo ji můžeme prostě nechat mezi zdrojem a disky, kde nebude ničemu vadit. Boční plexi nás ale bude nutit mít počítač sestavený čistě.

Carbide Series SPEC-ALPHA bude k dispozici od března za cenu 80 USD. Více se o ní dozvíte na stránkách výrobce (viz zdroj).

Zdroj: TZ Corsair
reklama