reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair Gaming RGB: vylepšené Cherry MX jsou tu

23.9.2014, Jan Vítek, aktualita
Corsair Gaming RGB: vylepšené Cherry MX jsou tu
Corsair se již před řadou měsíců chlubil, že bude první firmou, která přijde na trh s klávesnicemi využívajícími zbrusu nová tlačítka Cherry MX RGB. Při té příležitosti navíc představuje i novou myš a headsety, čili celou herní periferiovou sestavu.
Corsair představil nová tlačítka Cherry MX RGB už na konci minulého roku, ač on sám není jejich výrobcem. Tím je stále německá firma Cherry, která vyrábí i vlastní klávesnice, ale s Corsairem se dohodla na tom, že on jako první bude mít privilegium jejich exkluzivního využití. Corsair tedy jako první přináší na trh klávesnice s Cherry MX RGB, tlačítky s průsvitným tělem a RGB LED. Jejich výhoda tedy je v možnosti nastavení libovolného barevného odstínu a také v tom, že by už měla být lépe podsvícena celá plocha klávesy. Nicméně už z první fotografie je jasně patrné, že v horní části to bude přeci jen lepší. Tedy v tomto případě, protože tlačítka bude jako obvykle možné otočit, aby byla lépe podsvícena spodní část.




Corsair K65 RGB


Corsair se hned pro začátek neomezil na jednu klávesnici, ale představil hned tři modely - K95 RGB, K70 RGB a K65 RGB, přičemž všechny tři modely dobře známe, ovšem pochopitelně bez označení RGB. Výrobce tedy použil již známé a dlouho vyráběné produkty a do nich zasadil nová tlačítka.




Corsair K95 RGB


Všechny tři nové klávesnice umožní programovat jakoukoliv svou klávesu, a to včetně použití maker, přičemž model K95 RGB má k tomuto účelu ještě rovných 18 kláves G, které jsou k tomuto účelu přímo určeny. Corsair K65 je zase krátkou klávesnicí bez numerického bloku a K70 můžeme považovat za klávesnici se standardní nabídkou kláves.

Co se týče nabídky tlačítek Cherry MX RGB, pak ty se i nadále dělí na různé typy dle charakteristiky svého stisku, a to v tomto případě Red, Blue a Brown. Klávesnice K65 tedy nabízí pouze jeden typ, a to Red. Jde tedy především o různobarevné podsvícení, k čemuž slouží Corsair Utility Engine (CUE). Díky němu si můžeme nastavit vlastní světelné vzory nebo rovnou animace, čili třeba RGB vlny světla, až oči budou přecházet. Jen aby nepřecházely až moc. Pro uložení tohoto nastavení poslouží vestavěná paměť a nezapomnělo se ani na N-key rollover.

Cena klávesnic byla stanovena na 150, 170 a 190 USD za modely K65 RGB, K70 RGB a K95 RGB.





Corsair také uvedl na trh novou M65 RGB Gaming Mouse, kterou označil za hi-endovou herní myš, jež je také vybavena podsvícením s možností libovolného nastavení odstínu. Zde máme k dispozici tři podsvícené oblasti. Základna této myši je zcela nepřekvapivě z hliníku a pro snímání povrchu je určen laserový senzor s rozlišením 8200 dpi, čili půjde nejspíše opět o Avago ADNS-9800.

Hráč si může naprogramovat celkem osm tlačítek se spínači Omron, jež mají vydržet 20 milionů stisků. Patří mezi ně také velký boční sniper button pro dočasné snížení rozlišení senzoru a nezapomnělo se ani na systém pro úpravu hmotnosti. Cena tohoto produktu byla stanovena na 70 USD.





Nakonec byly představeny headsety Corsair H2100 a H1500 nabízející drátové i bezdrátové rozhraní a podporu surroundu Dolby 7.1 pro virtuální poziční audio. Bezdrátovým rozhraním je vybaven model H2100, jenž na jedno nabití vydrží pracovat 10 hodin, a to s maximálním dosahem 40 stop, čili něco přes 12 metrů. Oba jsou založeny na 50mm neodymových měničích, vybaveny jsou vlastním mikrofonem a přichází s cenou 80 a 100 USD.

Zdroj: TZ Corsair
reklama