reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair má nové mechanické klávesnice LUX

30.8.2016, Jan Vítek, aktualita
Corsair má nové mechanické klávesnice LUX
Corsair se rozhodl navázat na svou známou klávesnicovou sérii K, která zahrnuje modely K70, K70 RGB a K65. Představuje novou řadu mechanických klávesnic LUX, která se zaměřuje na podsvícení, ale také má i jiné přednosti.
Nová řada klávesnic LUX od Corsairu tak nese označení K70 LUX RGB, K65 LUX RGB a K70 LUX, takže lze očekávat, že jejich základ bude stejný jako u starších modelů. Navíc v rámci nové řady jsou tu dvě stejné klávesnice, které se liší "pouze" tím, že jedna z nich má červené LED podsvícení a druhá barevné. Využita jsou jako obvykle tlačítka Cherry MX.





Novinkou v této řadě je přidané rozhraní USB 2.0, což je ale pouze tzv. pass-through, čili jeden průchozí port, který funguje jako prodlužovačka, ne jako hub. To prý ale byl mezi zákazníky dlouho vyžadovaný prvek, který nám umožní přímo ke klávesnici připojit myš, flash disk nebo jiné zařízení.





Řada LUX také dostala nové klávesy s většími a jasnějšími popisky, které mají za úkol také přinést vizuálně lepší podsvícení, o což se má zasloužit také "vylepšení interní kontroler podsvícení". Ten má zajistit možnosti jemnějšího nastavení barev, nové efekty, atp.





Jinak tu máme dobře známou hliníkovou konstrukci s odhalenými tlačíky, která evidentně patří v nabídce Cherry MX mezi ta nová, která mají průhledné tělo. Díky tomu by měla zajistit rovnoměrnější podsvícení popisků, i když už produktové fotografie ukazují na to, že dobře podsvícena je pouze vrchní část kláves.





Zůstala také obvyklá nabídka prvků, jako je ovládání hlasitosti, tlačítka pro multimédia, odpojitelná podložka pod zápěstí a zůstala také podpora NKRO, čili 100% anti-ghostingu. Uživatelé si budou moci vybrat mezi šesti typy tlačítek lišících se odporem při stisku a jeho průběhem (lineární a s hmatovou odezvou). V nabídce jsou pak také sady kláves přizpůsobených hrám typu FPS a MOBA. Doporučené ceny jsou následující a dostupnost je okamžitá, takže tyto novinky můžeme očekávat na trhu každou chvíli.

K70 LUX RGB - $159,99
K65 LUX RGB - $129,99
K70 LUX - $119,99

Zdroj: Hexus.net
reklama