reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair nabídne speciální ovladače pro ventilátory, sledování teplot a LED

24.5.2017, Jan Vítek, aktualita
Corsair nabídne speciální ovladače pro ventilátory, sledování teplot a LED
Corsair si připravil nové ovladače Commander PRO a Lighting Node PRO, které poslouží pro ovládání ventilátorů, sledování teplot a také ovládání LED podsvícení. Vedle toho se můžeme podívat i na nové ventilátory s RGB podsvícením.
Máme tu tak nové ovladače Corsair Commander PRO a Lighting Node PRO a vedle nich také nové ventilátory HD140 RGB. Ovladače pracují s již známým softwarem Corsair LINK, což platí i pro HD140 RGB, kterýžto ventilátor může být napojen na jeden z nich.





Corsair Commander PRO je hlavní novinkou a stává se i ústřední součástí celého systému LINK. Jako takový má dokázat zcela převzít kontrolu nad chlazením, monitorováním teplot a podsvícením našeho PC a spolupracovat bude moci nejen s ventilátory, ale také se zdroji nebo s paměťmi, které patří do rodiny produktů s podporou Corsair LINK.





Commander PRO nabídne celkem dva RGB kanály pro ovládání podsvícení až na šesti ventilátorech nebo čtyř LED páscích na jeden kanál. Pak tu máme šest ventilátorových napájecích konektorů s podporou PWM a pak také čtyři teplotní čidla vyvedená na kabelech. Pokud máte v počítači další produkty Corsair řad AXi, HXi, RMi, chladiče Hydro Series a jiné, ty můžete napojit přímo na dva headery USB 2.0 v ovladači. Ty tak poslouží stejně jako headery na základní desce, jež tak můžeme ušetřit a lépe schovat kabeláž.





Corsair Lighting Node PRO je určen pouze pro ovládání RGB LED a nabídne dva kanály pro připojení dohromady až 12 ventilátorů Corsair SP RGB nebo HD RGB, popřípadě až osmi pásek Corsair RGB Lighting. V základním balení jich Corsair dodává k tomuto ovladači celkem čtyři, každý vybavený deseti vysokosvítivými RGB LED.





Nakonec tu máme ventilátor HD140 RGB, který nese celkem 12 světelných diod, kde každá může být ovládána zvlášť. Tento ventilátor podporuje řízení otáček pomocí PWM a jeho podsvícení funguje i samo o sobě pomocí třípolohového přepínače, který nastaví jeden ze tří efektů. Corsair své HD140 RGB prodává buď za 25 liber jednotlivě, nebo jako na fotografii po dvou s ovladači za 63 liber.

Zdroj: Hexus.net
reklama