reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair nabízí bezdrátovou herní klávesnici K57 RGB

20.8.2019, Jan Vítek, aktualita
Corsair nabízí bezdrátovou herní klávesnici K57 RGB
Corsair si pro návštěvníky Gamescomu připravil představení klávesnice K57 RGB Wireless Gaming Keyboard, která je první vybavená rozhraním Slipstream Wireless a RGB LED Capellix. Co to znamená?
Corsair K57 RGB Wireless Gaming Keyboard je tak model nabízející dvě novinky, alespoň tedy v rámci klávesnic tohoto výrobce, protože RGB LED Capellix se poprvé objevily už v únoru na pamětech Corsair Dominator Platinum RGB DDR4. Rovnou si tak řekneme, že oproti "standardním" RGB LED nám tyto verze nabízí o 60 procent vyšší jas. 
 
 
Tato klávesnice ale rozhodně nevypadá na to, že by měla vždy jednu barevnou diodu na jednu klávesu. Ostatně nejde o mechanickou klávesnici, ale o klasickou hybridní membránovou a právě tato membrána poslouží i k rozvodu světla pod všechny klávesy, nicméně dle specifikací a popisu má mít opravdu každá klávesa vlastní LED.
 

 
Co se týče rozhraní Slipstream, v základu jde prostě o 2,4GHz rádiové rozhraní, přičemž klávesnice je vybavena ještě dvěma alternativními způsoby připojení. Jednak je to Bluetooth 4.2 LE pro případ, že dané zařízení nemá k dispozici USB port pro transmitter, nebo prostě postačí nižší výkon (= nižší dotazovací frekvence) a pak tu máme prosté USB (1000 Hz) na odpojitelném 1,8 metrů dlouhém kabelu, přes které se bude dobíjet vestavěná 3200 mAh baterie. 
 
Slipstream Wireless je hlavně o tom, že dle Corsairu nabídne velice rychlé připojení s obnovovací frekvencí pod 1 ms a také je vybaveno 128bitovým AES šifrováním. Co se týče zmíněné baterie, ta má vydržet celkem 35 hodin práce s podsvícením, anebo pak 157 hodin bez něj. S využitím rozhraní Bluetooth můžeme pak očekávat 40 hodin až 200 hodin, takže to je méně náročné na energii. 
 
Diody Capellix pak nemají jen svítit o 60 procent intenzivněji, ale také mají být o 60 procent efektivnější, takže se také budou podílet na prodloužení životnosti na baterie. Dále tu máme anti-ghosting, a to konkrétně 8KRO, podporu maker pomocí softwaru iCUE, který bude sloužit také pro nastavení podsvícení. Pro nastavení zvuku a přehrávání multimédií tu pak máme speciální samostatná tlačítka a v balení se nachází také měkká podložka pod zápěstí. 
 
Corsair K57 RGB Wireless Gaming Keyboard už proudí na trh s cenou 90 liber, čili cca 2500 Kč, za což by se již dala čekat plně mechanická klávesnice, i když rozhodně ne s bezdrátovým rozhraním, respektive dvěma takovými, rádiovým i Bluetooth. 


reklama