reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair Obsidian 1000D: těžkotonážní hi-end mezi skříněmi

13.3.2018, Jan Vítek, aktualita
Corsair Obsidian 1000D: těžkotonážní hi-end mezi skříněmi
Na webu se objevily informace o chystané skříni Corsair Obsidian 1000D, která sama o sobě váží téměř 30 kilogramů, na čemž má lví podíl temperované sklo. Uvnitř najdeme prostor pro až 480mm radiátory vodního chlazení a další komponenty. 
Corsair Obsidian 1000D je tak skutečně mohutná skříň, která už se dostala do nabídky prodejce Amazon, kde přijde na 500 USD. Dosud byla mezi velkými skříněmi Corsairu královnou Obsidian 900D, která už má přeci jen svá nejlepší léta za sebou, neboť se prodává už více než pět let. Ta tak postrádá moderní vymoženosti jako rozhraní USB 3.1 či přední port HDMI a nemá ani sklo namísto plexiskla. 
 
 
Nový Obsidian 1000D je z opravdu velké části tvořen tvarovanými panely z temperovaného skla, které najdeme po stranách, vepředu i nahoře, a tak není divu, že se celková hmotnost skříně dostala až ke 30 kilogramům. Je tu ale dost průduchů na pro skutečně velkorysou nabídku ventilátorů, jichž jsou vepředu hned dvě řady a také vzadu máme dvě pozice, což u jiných skříní jen tak nenajdeme. 
 
 
Tomu odpovídají i možnosti vodního chlazení, jak ukazuje druhá fotografie, kde najdeme obrovské a tlusté radiátory, jež jsou navíc osázeny ventilátory z obou stran. Bočnice jsou také pro pohodlný přístup opatřeny panty. 
 
 
Přední panel skříně je vybaven čtyřmi porty USB 3.1 typu A a dvěma typu C plus standardními 3,5mm audio konektory. Ty všechny jsou obehnány rámečkem z barevných LED. Corsair také slibuje modularitu a možnost úprav konfigurace. Můžeme si zvolit orientaci zadních slotů, které v klasické poloze mohou být v počtu osmi (plus další dva kolmé) a pokud budou otočeny o 90 °, bude jich pět plus dva zcela vrchní, které zůstanou ve výchozí poloze. 
 


Dovnitř se pak samozřejmě snadno vejdou velké desky formátu E-ATX a pak i další menší formáty. Desky HPTX a XL-ATX však dovnitř už nenacpeme. Namísto obrovských radiátorů vodního chlazení pak můžeme prostor využít pro velké boxy pro úložná zařízení. Pokud ale rádi využijeme spíše silné chlazení, pak tu máme vepředu prostor pro 480 x 120mm radiátor, nahoře pro 420 x 140mm radiátor a vzadu dokonce pro jeden 240 x 120mm. Základní nabídka pozic pro disky a SSD je šest 2,5" a tři 3,5". Pro řízení ventilátorů je skříň už v základní podobě vybavena zařízením Corsair Commander Pro. 
 
Zdroj: wccftech 


reklama