reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Corsair odhalil herní myš Harpoon a klávesnici K55 s RGB podsvícením

20.11.2016, Jáchym Šlik, aktualita
Corsair odhalil herní myš Harpoon a klávesnici K55 s RGB podsvícením
Známá společnost Corsair oznámila dva přírůstky do své kategorie herních periferií: myš Harpoon a klávesnici K55. Obě novinky se chlubí přizpůsobitelným RGB podsvícením nebo šesti programovatelnými tlačítky.

Corsair K55


Herní klávesnice K55 není na rozdíl od předchozích modelů značky Corsair mechanická, ale klasická membránová. To spolu přináší také výhodu v podobě přijatelnější ceny a menší hlučnosti. Klávesnice je vybavena RGB podsvícením rozděleným do tří zón, přičemž uživatel si může přizpůsobit barvu či světelné efekty. K dispozici je také šest programovatelných makro kláves. Nastavení podsvícení i makro kláves je uloženo v interní paměti klávesnice, takže se neztratí ani po připojení k jinému počítači. Navíc je možné funkce ovládat i bez instalace příslušného softwaru.





K dispozici je také řada tlačítek pro ovládání médií, podpora anti-ghostingu a možnost deaktivace klávesy Windows, aby při jejím nechtěném stisku nedošlo k přerušení hry. O pohodlí se stará stojánek s nastavitelným náklonem a odpojitelná opěrka na zápěstí z měkké pryže. Corsair K55 se brzy dostane na trh s cenovkou 60 dolarů, v přepočtu asi 1 500 Kč bez DPH.


Corsair Harpoon


Herní myš Harpoon se rovněž chlubí přizpůsobitelným RGB podsvícením, které se tentokrát nachází v logu výrobce. Funkce myši si může uživatel upravit pomocí šesti programovatelných tlačítek. Také v tomto případě se nastavení ukládá do interní paměti. Myš se chlubí neklouzavým povrchem a mírně ergonomickým designem, který ocení především praváci. Hmotnost se zastavila na 85 g, což je na poměry herních hlodavců nízká hodnota. Rozměry myši činí 111,5 x 68,3 x 40,4 mm a o připojení k počítači se stará 1,8 m dlouhý opletený USB kabel.





Použity byly spínače Omron s životností až 20 milionů kliknutí. O snímání se stará optický senzor, u kterého je možné nastavit jemnost od 250 do 6000 dpi pomocí ovladače na těle myši. Také polling rate lze podle preference změnit na 1000, 500, 250 nebo 125 Hz. Corsair Harpoon se bude prodávat za 40 dolarů , tedy něco málo přes 1 000 Kč bez DPH.

Zdroj: Corsair.com
reklama