reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cubitek uvádí nové celohliníkové skříně pro náročné

16.3.2011, Jan Vítek, aktualita
Cubitek uvádí nové celohliníkové skříně pro náročné
V našich končinách nepříliš známá společnost Cubitek z Tchaj-wanu si připravila novou sérii celohliníkových skříní Tank, a to XL-Tank, HPTX-Tank a Mini-Tank. Všechny mají černou povrchovou úpravu a mohou hostit dlouhé grafické karty včetně...
V našich končinách nepříliš známá společnost Cubitek z Tchaj-wanu si připravila novou sérii celohliníkových skříní Tank, a to XL-Tank, HPTX-Tank a Mini-Tank. Všechny mají černou povrchovou úpravu a mohou hostit dlouhé grafické karty včetně modelu Radeon HD 5970. Určeny jsou tak i pro herní sestavy. Vybaveny jsou také dvěma porty USB 3.0, jedním eSATA a audio HD+AC'97.



XL-Tank je chlazen 230mm ventilátorem a vzduch z něj dostávají tři 14mm ventilátory. Pro 3,5" disky tu je šest pozic plus dvě pro 2,5" a čtyři pro 5,25" mechaniky. Dovnitř se vejdou základní desky XL-ATX, CEB, ATX, Micro-ATX i Mini-ITX, maximální výška CPU chladiče je 190mm a slotů pro karty je tu osm. Napájecí zdroj pak může být až 220 mm dlouhý, přičemž celkové rozměry skříně jsou 230 x 490 x 525 mm (Š x V x H).



HPTX-Tank je určen speciálně pro desky EVGA SR-2, ale jinak zvládne také E-ATX, CEB, ATX, Micro-ATX a Mini-ITX. Počet jeho slotů je deset, karty mohou být dlouhé až 340mm a mají k dispozici podpůrný stojan. Chlazení je stejné jako u XL-Tank, stejně tak místo pro CPU chladič, ovšem 3,5" disků může být až devět, k tomu dvě SSD a pět mechanik. Rozměry skříně jsou 230 x 600 x 610 mm.



Nakonec tu je Mini-Tank pro desky Mini-ITX, až 160mm CPU chladič a dvě karty s délkou 340mm. Nejsem si však jist, zda moderní Mini-ITX nabízí dva sloty a zda tento model nepodporuje také formát DTX. Chlazení zajistí dva 140mm a jeden 120mm ventilátor, pak je tu místo pro 4 pevné disky, 2 SSD a 2 optické mechaniky. Zdroj je standardní ATX s délkou do 200 mm a celkové rozměry skříně jsou 256 x 320 x 400 mm.

Zdroj: TZ Cubitek
reklama