reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cyberpunk 2077 byl opět odložen, tentokrát do prosince

27.10.2020, Jan Vítek, aktualita
Cyberpunk 2077 byl opět odložen, tentokrát do prosince
Ano, je to tak. CD Projekt Red se nedávno vytahovali, že jejich Cyberpunk 2077 je hotový a může do lisoven, aby byl připraven na listopadové vypuštění na trh. To se nakonec nestane, neboť tu máme další odklad. 
Zástupci studia CD Projekt Red se tak už musí cítit poněkud trapně, když ohlašují další zpoždění, a to zvláště poté, co akorát před třemi týdny ohlašovali, že "Cyberpunk 2077 has gone gold", čili že už je připravena verze, která je na tom tak dobře, že může jít do lisoven. Dnes se samozřejmě počítá s tím, že práce na vychytávání chyb nekončí a díky Internetu není problém připravit záplatu, kterou si hráči po vypuštění hry na trh stáhnou pro svou kopii zakoupenou na fyzickém nosiči.
 
Už jsme ale tak nějak počítali s tím, že po oznámení ze začátku října se už opravdu počítá s vypuštěním naplánovaným na 19. listopad. To už neplatí. 
 
 
Jde o dalších 21 dní, takže nové datum bylo stanoveno na 10. prosince a v CD Projekt Red už se snad nikdo nebude zlobit, když jim jen málokdo bude věřit, že jde skutečně o konečné datum. Jaké je ale zdůvodnění dalšího odkladu? 
 
Ti se v první řadě hluboce omlouvají a sdělují, že aktuálně je pro ně největší problém připravit hned devět verzí hry pro různé platformy. Jde o PC, Xbox One/X i Series X a S, dále PS4(Pro) plus PS5 a nakonec ještě Stadia. Zaměstnanci přitom pracují doma, takže o to je situace obtížnější. 
 
Nyní je tak hlavní úkol zajistit to, aby všechny verze fungovaly co možná nejlépe a tvůrci přiznávají, že si vyhradili příliš málo času, což zahrnuje i poslední resty připravované pro tzv. Day 0 patch, čili výše zmíněnou první záplatu. 
 
A tak uvidíme, zda další termín už opravdu bude dodržen, nebo ne. Snad ano a tyto peripetie budou díky samotné hře brzy zapomenuty, takže popřejme sousedům tam nahoře hodně štěstí. 


reklama