reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cyberpunk 2077 dostal patch na verzi 1.1, herní vylepšení přijdou později

25.1.2021, Jan Vítek, aktualita
Cyberpunk 2077 dostal patch na verzi 1.1, herní vylepšení přijdou později
Studio CD Projekt Red o víkendu vypustilo do světa první velkou záplatu pro Cyberpunk 2077, která verzi hry povýší na 1.1 a je určena pro PC, konzole i Stadii. Jde především o ladění, opravy, přičemž herní vylepšení ještě nečekejme. 
Dalo se očekávat, že CD Projekt Red budou nejdříve ladit svůj Cyberpunk 2077 tak, aby byl stabilnější, běžel efektivněji a také se budou řešit chyby přímo ve hře a jejích hlavních questech. Toho jsme se dočkali ke konci minulého týdne a zde si můžete přečíst o tom, co nový Patch 1.1 řeší. 
 
 
Jedná se o záležitosti týkající se jednak stability hry a využití paměti, které je se stabilitou úzce spojeno a zvláště důležité je pro konzolové verze. Dále to je řada oprav v jednotlivých questech, i když se nyní dozvídáme, že právě v nové verzi se nachází jedna závažná chyba týkající se postupu hrou a konkrétně questu Down on the Street. 
 
Dále to jsou dvě opravy pro uživatelské rozhraní či celkově vizuální stránku, ale nejde o nic významného. V případě PC verzí také byl dále opraven systém pro ukládání pozic, které už nemají objemově narůstat kvůli craftingu do obludných rozměrů, přičemž upraví se i velikost již vytvořených souborů s pozicemi. 
 
Co se týče verze pro PlayStation, ty získaly optimalizace výkonu týkající se lidí na ulicích a také byly řešeny chyby způsobující pády hry (PS4). Na Xboxu bude zase hra lépe nakládat s pamětí a v případě PC verze byla opravena chyba způsobující pád hry při jejím spouštění (karty GeForce). 
 
CDPR také uvádí, že stále sleduje reakce komunity a má v záměru hru dále vylepšovat, nicméně na tom se začne pracovat spíše až na jaře, kdy přijde i slíbené DLC zdarma coby omluva. Kdo si tak teprve chce Cyberpunk 2077 užít a přitom čeká na to, až (či spíše zda) dostanou davy lidí na ulicích alespoň základní inteligenci a policie se naučí jezdit v autech a opravdu nás stíhat namísto toho, aby se nám jako Klepna teleportovala za záda, ten se ještě načeká.  


reklama