reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

D-Link nabídne nový router z rodiny SmartBeam

18.2.2013, Jan Vítek, aktualita
D-Link nabídne nový router z rodiny SmartBeam
Společnost D-Link obohacuje svou řadu SmartBeam o nový duální router DIR-845L, který využívá technologii beamforming, jež má "formovat signál" při využití dvou frekvenčních pásem, a tím zajistit jeho delší dosah. Mezi dvojici rádiových modulů...
Společnost D-Link obohacuje svou řadu SmartBeam o nový duální router DIR-845L, který využívá technologii beamforming, jež má "formovat signál" při využití dvou frekvenčních pásem, a tím zajistit jeho delší dosah. Mezi dvojici rádiových modulů patří samozřejmě 2,4GHz a 5GHz, k nimž přibyly také gigabitové LAN porty v klasickém počtu čtyř. Gigabitový je také jeden port WAN.





Dále tu samozřejmě nesmí chybět podpora portálu mydlink, který můžeme využívat také pomocí zařízení s iOS a Androidem. Stačí si pouze vytvořit příslušný účet, ten spárovat se zakoupeným routerem a pak budeme moci mít třeba přehled o navštívených stránkách a šmírovat své potomky nebo provádět nastavení routeru. Krom toho tu je také aplikace D-Link SharePort Mobile (opět pro iOS a Android) pro snadné sdílení dat, která jsou uložena na připojeném pevném disku (či jiném zařízení na portu USB 2.0 v routeru).

DIR-845L dále umožní spravovat uživatelské účty, využít šifrování WPA/WPA2, chránit se před útoky pomocí firewallů NAT a SPI, podporuje standard IPv6, zkrátka má vše, co má moderní router mít. Router je již dostupný za doporučenou maloobchodní cenu 3025 Kč s daní (na Slovensku 121 euro).

Zdroj: TZ D-Link
reklama