reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Death Stranding přijde i ve verzi pro PC

29.10.2019, Jan Vítek, aktualita
Death Stranding přijde i ve verzi pro PC
Dosud mohli majitelé PC držící se od herních konzolí v uctivé vzdálenosti jen smutně koukat na to, co se to rodí pod rukama Hidea Kojimy za ekluzivitu pro PlayStation 4. Nyní ale mohou jásat, Death Stranding přijde i pro PC.
Death Stranding je úžasně vypadající hra, jejíž filmové, ale stále v enginu vykreslované scény se už přibližují realitě a lví podíl na tom má ztvárnění postav a jejich detailní mimika. Ocenit můžeme animace postav, práci s pomyslnou kamerou, nápaditou výbavu s ikonickým "nemluvnětem v nálevu" a to vše je obaleno příběhem a prostředím s jasně znatelným japonským puncem.
 
Norman Reedus jako hlavní hrdina Sam
 
Hideo Kojima a jeho Kojima Productions se chystají vypustit PS4 verzi Death Stranding už 8. listopadu, ovšem zcela nečekanou novinkou je to, že PC verze se dočkáme někdy na začátku léta příštího roku. Nic víc se o této verzi neví, ale lze očekávat, že hra bude patřičně upravena s ohledem na možnosti osobních počítačů. 
 
Margaret Qualley
 
Death Stranding bude akční hra v otevřeném světě a příběh se bude točit kolem vztahu mezi životem a smrtí. Pod termínem akční hra si ale průměrný hráč jistě představí něco zcela jiného, než bude tento titul. Jak Kojima vysvětlil na krátkém příběhu, člověk nejdříve ve své historii použil klacek, aby se ochránil před špatnými věcmi a jako další byl provaz, aby si naopak pojistil důležité věci. Akční hry přitom obvykle využívají nástupce onoho klacku, čili zbraně, ale v Death Stranding půjde především o onen provaz. 
 
 
Vedle chystané PC verze je rovněž překvapivé to, že někteří lidé začali rušit své předobjednávky na Death Stranding pro PS4. Důvod? Jednoduše proto, že přijde i PC verze. Tak snad půjde jen o občasný výstřelek, i když diskuze pod ohlášením dané skutečnosti na Twitteru by tomu ani nenapovídala. 
 
 
A když jsme v herním světě, můžeme zmínit ještě další známku toho, že se EA vrátí na Steam, jak bylo nedávno zmíněno. Na twitterovém účtu se nyní objevilo krátké video s hrnkem s logem EA, ze kterého se kouří. Čili: Steam. 


reklama