reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
1.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Metro Exodus bude pamatováno jako titul, který zvedl vlnu nevole mezi hráči odmítajícími využít platformu firmy Epic Games namísto Steamu. Někteří přitom mohli využít steamové klíče prodávané na šedém trhu a právě ti asi o svou kopii nyní přijdou.
Tak tady to máte, každej vás pořád poučuje jak se nemají hry krást, jak je pirátsví a zlodějina špatná. A nakonec, když už se tedy rozhoupete a řeknete si, že si nějakou tu hru koupíte, tak buch Vám ji smažou a peníze které jste za ni dali se ani k vývojářům nedostanou. Tak jako co chceš? S tímhle chceš bojovat proti pirátství? LOL :D musím se smát, té lidské ubohosti kdo tohle vymyslel. Nejspíš nějaký manažer s popletenou hlavou a rozbitou schizofrení osobností. Nejspíš si myslel, že když byl někdo ochotní si koupit hru, kterou už dávno dohrál, že když mu ji zablokují, že si ji půjde koupit znovu? LOL tohle nevymyslíš. Ten manažer co tohle rozhodl musí mít IQ jak ovce... né ovce je chytřejší, ten musí mít IQ tykve nebo nějakého šutru.
Ať žijou piráti, jdu si koupit bilej rum kapitána, k tomu limetkovou šťávu a jdu si udělat mochíto a pěkně oslavím demenci lidí na této planetě.
Odpovědět0  6
Jan Vítek (3360) | 1.4.201912:20
Tak já předpokládám, že až vám někdo ukradne kolo a prodá ho někomu dalšímu, tak ho ani nebudete chtít zpět, když si ho ten chudák malý koupil.
Odpovědět2  2
Když mi někdo ukradne kolo, tak že to kolo budu mít já, soused i ten malej kluk, tak proč bych ho měl chtít zpět? K čemu mi budou tři kola?
Navíc když si ten malej může další kolo stáhnout přes noc z pirátské zátoky ?
Odpovědět2  5
Jan Vítek (3360) | 1.4.201913:59
Tenhle trolling ani nedává smysl. Zkuste něco jinýho.
Odpovědět1  1
to není troling, jen vysvětlení toho, že vaše přirovnání je mimo mísu, ale nechtěl jsem vám to napsat tak tvrdě aby jste se náhodou nerozbrečel, že jsem hnusný.
Odpovědět1  5
Jan Vítek (3360) | 2.4.20198:42
Asi vám nedochází, že oni si tu hru koupili, takže vydavatel o ty peníze přišel a škoda je jasná a vypočítatelná. Ale pan_Jaroslav_Crha_guru_IT by to určitě přešel mávnutím ruky, tak dobře, že to víme.
Odpovědět0  0
unreall (481) | 1.4.201912:36
Tak to osláv aj za seba, pretože máš evidentne tiež svoj sviatok spolu s nimi.
Odpovědět0  0
Andir (747) | 1.4.201913:00
četl si to vůbec? udělali nelegální věc v podstatě pirátili takže udělali dobře.
Odpovědět1  1
Pokud pirátili, měli ty čísla zablokovat hned.
Právě že tohle nahrává pirátům, u pirátů si hru stáhneš a máš ji doma na disku odkud ti ji nikdo jen tak nesmaže.
Koukám, že i tady se najdou velcí myslitelé, kteří hory přenáší s lehkostí peří...
Odpovědět2  4
asip80 (1164) | 1.4.201914:12
jak zjistíš, že ti někdo něco ukradl v ten moment co se to stalo ? víš jak hned se ani pes nevysere ;­)
Odpovědět0  1
unreall (481) | 1.4.201916:20
A preto sa ma nakupovať priamo u vydavateľa, alebo na oficiálnom predaji a nie niekde v riti na weboch, kde to ponúkajú za tretinovú cenu a potom si to odôvodňovať ďalším stiahnutým torrentom. Jedine, čomu to nahráva je, že niektorí ľudia sú neni dodatočne informovaný a nabudúce, po zmazaní hry budú múdrejší.

Naopak, stiahnuť tu hru z torrentu je v tomto prípade rozumnejšie, ako ju kupovať na šédom trhu, pretože tak okradne len vydavateľa, ale už ďalej nedáva motiváciu kradnúť ďalej tomu zlodejovi. Len ono by to chcelo sa trochu aj zamyslieť nad problematikou a neprskať hneď okolo seba chytré reči, ako sme nad vecou, že áno?
Odpovědět2  0
Když jsi dřív měl placku byl jsi majitelem licence. Když jsi ji prodal, tak jsi už neměl licenci a měl ji ten kdo si jí koupil a mohl vesele hrát. Přechodem na digitální distribuce ti stačí mít klíč a ten tě opravňuje k tomu hrát libovolnou kopii hry, kterou si tím klíčem autorizuješ, ať už je z placky a nebo stažená z internetu.
A najednou někdo přijde a řekne že ta licence je neplatná?
No to tedy né, evropská unie nařizuje, že ten kdo je držitelem licence, má právo na to využívat toto právo bez omezení. Tudíž se domnívám, že na vině je autor­/producent který klíče ztratil. A ten kdo má klíč k této hře je automaticky držitelem práva tu hru hrát. Je to stejné jakoby někdo ukradl onu placku a pak ji prodal. Ta placka bude fungovat dál. Jenže placku ti nikdo nesebere a v tom je ten problém. Najednou se tady z lidí, kteří prostě chtěli udělat dobrou věc a koupili to jinde se šmaham přes noc stali piráti. A vy jako ovce ještě slastně hýkáte blahem nad utahováním šroubů. Jste úplně zmasírování massmediama a pokřivenou výchovou poslední doby.
Za chvilku se bez digitálního klíče ani nezajdete na záchod a záchodové prkénko si budete otvírat mobilem.

Ale jo prej se mám nad problematikou zamyslet a celá moje myšlenka nekupovat dohranou hru znova je špatná... LOL

stejně tak windows licence, kdo má licenci musí mu jej microsoft umožnit využívat a jak ji získal je jedno.
Odpovědět0  4
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.