reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell oznámil čtyři nové herní monitory s až 240 Hz

7.4.2021, Jáchym Šlik, aktualita
Dell oznámil čtyři nové herní monitory s až 240 Hz
Do obchodů se brzy dostanou nové herní monitory od Dellu, které jsou dostupné v úhlopříčkách 24,5 až 34 palců. Všechny modely podporují vysokou obnovovací frekvenci 144 až 240 Hz a většina používá zakřivený panel.
Dell se dnes vedle nových herních notebooků pochlubil také herními monitory. Celkem se jedná o čtyři modely, které se liší nejen úhlopříčkou. Na pomyslném vrcholu této nabídky stojí zakřivený monitor Dell S3422DWG, který na úhlopříčce 34 palců používá rozlišení WQHD neboli 3440 x 1440 pixelů a poměr stran 21:9. Zvolený VA panel se vyznačuje zakřivením 1800R a obnovovací frekvencí 144 Hz. Nechybí podpora AMD FreeSync ani variabilní obnovovací frekvence (VRR), což usnadní také použití s herními konzolemi. Pro připojení lze využít rozhraní HDMI nebo DisplayPort.
 
 
Dell S3422DWG dosahuje kontrastního poměru 3 000:1 a zvládne zobrazit 16,7 milionu barev, přičemž by měl zvládnou pokrýt 90 % barevného prostoru DCI-P3. Monitor splňuje certifikaci VESA DisplayHDR 400. V případě odezvy uvádí výrobce 1 ms pro pohybující se obraz (MPRT), respektive 2 ms v odstínech šedé (GtG). Největší z představených modelů by měl být uveden na trh 7. května v Číně a 27. května ve zbytku světa.
 
Dále si představíme dvojici zakřivených herních monitorů Dell S2722DGM a S3233DGM. Na výběr jsou tedy úhlopříčky 27 a 32 palců, v obou případech v kombinaci s rozlišením QHD. Kromě velikosti se liší také zakřivením VA panelu. Menší model dosahuje 1500R, větší potom 1800R. V technických specifikacích se dočteme o kontrastním poměr 3 000:1, pokrytí barevného prostoru sRGB z 99 % a pozorovacími úhly 178 stupňů, které lze u dnešních monitorů považovat za standard.
 
 
Oba monitory podporují obnovovací frekvenci 165 Hz a dosahují odezvy 1 ms (MPRT) nebo 2 ms (GtG). Ani v tomto případě nechybí podpora AMD FreeSync nebo VRR. Monitory se dostanou na pulty obchodů po celém světě až 22. června, ale čínští zákazníci dostanou příležitost si novinky pořídit již 7. května.
 
Dell S2522HG je nejmenší z představených novinek. Dosahuje úhlopříčky 25 palců, nebo přesněji 24,5 palce. Tentokrát výrobce použil rovný panel s technologií IPS a rozlišením Full HD. Maximální obnovovací frekvence v tomto případě dosahuje 240 Hz, což je nejvíce z představeného kvarteta. Tento kompaktní monitor podporuje technologie Nvidia G-Sync a AMD FreeSync, stejně tak si poradí s variabilní obnovovací frekvencí (VRR).
 
 
Tento model pokrývá 90% barevného gamutu sRGB a dosahuje odezvy 1 ms. Pro vyšší pohodlí lze monitor výškově nastavit, otočit nebo sklopit. K dispozici je také možnost používat obrazovku vertikálně, jako to známe z některých pracovních monitorů. Funkce ComfortView snižuje emisi modrého světla pro nižší únavu očí. Cenu žádného z právě představených monitorů zatím Dell nezveřejnil.
 


reklama