reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell přináší All in One i herní PC založené na hardwaru AMD

1.6.2017, Jan Vítek, aktualita
Dell přináší All in One i herní PC založené na hardwaru AMD
Společnost AMD nutně potřebuje spojence mezi výrobci PC, aby lépe prosadilo svůj nový hardware a mezi ty se nyní zařazuje také Dell. Ten si připravuje na platformách AMD nové počítače typu All in One i čistě herní PC.
Společnost AMD zaujala svými novými procesory Ryzen především DIY komunitu, ale ta představuje jen malinký trh v porovnání s tím, kolik počítačů prodají firmy Dell, HP, Lenovo, Asus a jiné. Pro AMD je tak velice důležité, aby získalo pro svůj nový hardware spojence mezi těmito firmami a aktuálně jde především o Dell, který na Computexu právě společně s AMD představil nové počítače využívající procesory Ryzen a také nové grafické karty Radeon RX 500.





Nejdříve se můžeme podívat na herní počítače, jako je Inspiron Gaming Desktop (Inspiron 5675), který bude k dispozici vybavený buď sedmou generací APU (Carrizo) nebo procesorem Ryzen v kombinaci s jednou či dvěma grafikami RX 500. Je zřejmé, že herní PC vybavené Carrizem je protimluv, neboť tato APU jsou na dnešní dobu už slabounká a výběhová, neboť se už čeká na nástup Raven Ridge s CPU Zen a GPU Vega. A není vůbec jisté, že samotné čipy Raven Ridge nabídnou výkon, který bude stačit na slušný herní zážitek z moderních her.





Herní Inspirony s AMD budou dále vybaveny systémem Windows 10 Home/Pro nebo také linuxovým Ubuntu. Do výbavy budou patřit procesory/APU Ryzen 5 1400, Ryzen 5 1600X, Ryzen 7 1700X nebo A12-9800 a A10-9700. Do nabídky GPU patří Radeon RX 560, 570 a 580 s až 8 GB RAM. Pokud ale zákazník nechce k Ryzenu grafiku od AMD, může si zvolit i GeForce GTX 1060 se 6 GB RAM. Základní cena Inspironu 5675 je 600 dolarů.





A pak tu máme nové 27" AMD AIO, na které jsem byl velice zvědavý vzhledem k tomu, že tyto počítače obvykle z velké části spoléhají na mobilní hardware. Ne tak v tomto případě, neboť Dell nabídne desktopový Ryzen 7 1700 a Ryzen 5 1400 (oba mají snížené TDP na 65 W). Pak tu jsou také desktopové Radeony RX 560 a RX 580, přičemž zvláště ten druhý je na spotřebu poměrně náročný, čemuž odpovídá i výdej tepla (vzhledem k úhlopříčce tu ale bude i dost prostoru pro chladiče). LCD nabídne na výběr mezi rozlišením Full HD a Ultra HD, v obou případech IPS a pak tu máme třeba USB typu C, vstup i výstup HDMI či standardní výbavu čítající bezdrátovou klávesnici a myš. Zde bude cena začínat až na 1000 dolarech.

Zdroj: Extremetech
reklama