reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Dell XPS 27 chce být all-in-one počítačem s nejlepším zvukem

7.1.2017, Jáchym Šlik, aktualita
Dell XPS 27 chce být all-in-one počítačem s nejlepším zvukem
Dell odhalil v rámci veletrhu CES 2017 také novou generaci all-in-one PC s označením XPS 27, která překvapí kvalitním zvukem zajištěným celkem deseti reproduktory. Kvůli tomu prostor pod obrazovkou pořádně nabobtnal, ale jinak má počítač velmi tenké rámečky.
Dnešním trendem v oblasti all-in-one počítačů je co možná nejlépe schovat všechny jeho komponenty, aby byl k nerozeznání od běžného monitoru s tenkými rámečky. Podobným trendem jde také Dell, i když u nové generace modelu XPS 27 AIO se vydal částečně proti proudu. Nebál se totiž integrovat velmi slušnou audio výbavu v podobě celkem deseti reproduktorů, které jsou umístěny v prostoru pod obrazovkou a rozhodně je tak nepřehlédnete. Na druhou stranu iMac od Applu nemá pod displejem o moc menší prostor, přitom bude po zvukové stránce za touto novinkou rozhodně zaostávat.

Dell XPS 27 AIO totiž disponuje čtyřmi reproduktory s plným rozsahem, dvěma výškovými měniči, stejným počtem pasivních radiátorů posilujících basy a ještě dvojicí širokopásmových reproduktorů směřujících dolů, které mají vylepšit iluzi prostorového zvuku. Při ladění zvuku spolupracoval výrobce s hudebním producentem Jackem Josephem Puigem, který je držitelem ceny Grammy a ředitelem kreativních inovací společnosti Waves Audio.





Nový Dell XPS 27 AIO ovšem neopomíná ani kvalitní obraz, 27“ displej se 4K Ultra HD rozlišení (3840 x 2160 pixelů) zvládne zobrazit 100 % barevného prostoru AdobeRGB, a k dostání bude v dotykové i nedotykové variantě. Především u modelu s dotykovým ovládáním ocení uživatel možnost sklopit displej téměř do roviny s deskou stolu. Pokud pomineme spodní okraj s reproduktory, chlubí se obrazovka velmi tenkými rámečky, jak je ostatně u řady XPS zvykem.

Slušnou porci výkonu nabídne procesor Intel Core i5-6400 nebo Core i7-6700, v obou případech čtyřjádro minulé generace Skylake. Kombinován může být s maximálně 32GB RAM a až 2TB HDD, případně 1TB SSD. Volitelně je možné přidat také některou z dedikovaných grafických karet AMD Radeon R9 M470X či R9 M485X. Nabídka portů zahrnuje mimo jiné pětkrát USB, USB Type-C, HDMI a Ethernet. Webkamera umožňuje přihlašování do systému pomocí služby Windows Hello.

Poslední generace Dellu XPS 27 AIO je už k dostání na americkém trhu, kde se prodává za cenu od 1 499 dolarů, v přepočtu asi 38 500 Kč bez DPH. Na českém trhu se má novinka objevit začátkem února s dosud neupřesněnou cenou. Ještě tento měsíc zamíří na tuzemský trh další novinka z řady XPS, konvertibilní notebook Dell XPS 13.

Zdroj: Tisková zpráva, Endadget.com
reklama