reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Děravá herní myš Glorious Model O přichází v bezdrátové verzi

27.9.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Děravá herní myš Glorious Model O přichází v bezdrátové verzi
Ultralehká herní myš Glorious Model O, která si své zákazníky získala i na českém trhu, byla oznámena v nové verzi. Vzhledem k nízké hmotnosti jen 69 g nemohl výrobce použít příliš velkou baterii, přesto se výdrž podařilo dostat na 71 hodin.
Proděravělé herní myši se bezesporu staly novým trendem na trhu, který si někteří hráči nemohou vynachválit, zatímco jiní nad ním ohrnují nos. Pokud patříte k první skupině, máte aktuálně na výběr celou řadu modelů. Většina velkých značek se do tohoto segmentu zatím nehrne, ale právě proto vznikl prostor pro řadu menších výrobců, o kterých jste možná nikdy předtím ani neslyšeli. Třeba americký Glorious PC Gaming Race, který byl založen v roce 2014 a s některými svými produkty pronikl i na český trh.
 
 
Třeba právě děrovanou myš Glorious Model O můžeme najít v nabídce některých tuzemských prodejců. Brzy se k němu přidá bezdrátová varianta tohoto herního hlodavce, kterou výrobce představil teprve nedávno. Novinka nese jednoduše název Glorious Model O Wireless a od předchozí verze se liší především absencí kabelu – k propojení s počítačem slouží primárně bezdrátová technologie v pásmu 2,4 GHz, která by měla mít dosah pět metrů. Stále ovšem můžete využít i připojení pomocí kabelu, přepínání mezi oběma způsoby spojení probíhá automaticky.
 
 
Jednou z hlavních výhod původní verze byla nízká hmotnost, kterou si zachoval i bezdrátový model. Myš váží 69 g, tedy pouze o 2 g více než aktuální Glorious Model O. Hlavní zásluhu na tom nese perforované provedení, které umožnilo snížit množství použitého plastu. Oproti „drátové“ verzi ovšem musela být přidána baterie. Výrobce slibuje, že na jedno nabití bude možné hrát až 71 hodin, tedy skoro tři dny v kuse. Pokud by vám přece jen došla energie během zápasu či závodu, lze pokračovat ve hře i během nabíjení. K dobití baterie poslouží flexibilní kabel s konektorem USB Type-C.
 
Výrobce si pochopitelně nemohl odpustit RGB podsvícení, které nesmí na dnešním trhu chybět snad u žádné herní periferie. Pomocí dodávaného softwaru si můžete barvy přizpůsobit ve třech zónách, ale počítejte s tím, že se zapnutým podsvícením půjde výdrž baterie dolů. Zmiňovaný software potom umožňuje nastavit i další parametry včetně hodnoty DPI. Glorious Model O Wireless používá optický snímač BAMF, který byl vyvinut ve spolupráci s firmou PixArt. Mezi uváděné parametry myši patří citlivost až 19 000 DPI, rychlost snímání 400 IPS a polling rate až 1 000 Hz. Pravé i levé tlačítko využívá spínače Omron D2FC s životností 20 milionů kliknutí.
 
 
Bezdrátová verze herní myši Glorious Model O existuje v bílém a černém provedení. Na americkém trhu lze novinku již předobjednat s očekáváným dodáním v listopadu. Cena byla stanovena na 80 dolarů, v přepočtu 1 900 Kč bez DPH. Dostupnost v Evropě bude upřesněna později.
 
 


reklama