reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Designově výrazná Corsair SPEC-ALPHA je na trhu

11.4.2016, Jan Vítek, aktualita
Designově výrazná Corsair SPEC-ALPHA je na trhu
Nedávno Corsair ohlásil, že na trh přijde jeho nová skříň SPEC-ALPHA, která spadá do série Carbide. Jedná se o skříň, na níž je zajímavý především vzhled, který nemusí sedět každému. Vybrat si budeme moci alespoň ze třech verzí.
Corsair Carbide SPEC-ALPHA byl představen již na začátku tohoto roku na CES, kde byla zveřejněna i jeho cena 80 dolarů (dvouletá záruka), což stále platí. Cenově tak jde o skříň střední třídy, která vychází z již dlouho známé řady a díky absenci 5,25" pozic si výrobce mohl dovolit pohrát si s jejím designem.





Zvolil si především ostré hrany a mnohoúhelníkové tvary, ale základem se evidentně stal běžný Middle-Tower, kterému byl upraven vnější plášť tvořený předním a vrchním panelem s doprovodem vysokých nožek. A jak je vidět z první koláže, vybrat si budeme moci ze třech provedeních: kombinace bílé a červené, černé a červené a černé se stříbrnou. Tomu bude odpovídat i barva podsvícení předních dvou ventilátorů.





Přední I/O panel skříně nese jako obvykle dva USB 3.0 porty, dva audio konektory, tlačítka s LED a také třípolohový přepínač. Ten poslouží k nastavení otáček připojených ventilátorů a jako obvykle půjde o 5 V, 7 V a 12 V s využitím možností zdroje.





V zadní části máme obvyklou výbavu, která nás nemá čím překvapit. Je znát, že Corsair SPEC-ALPHA má v základní nabídce tři ventilátory, jeden zadní a dva přední s LED (všechny jsou 120mm) a také tu máme dva otvory pro hadičky vodního chlazení, které dnes už nejsou moc obvyklé. Přeci jen jsou moderní skříně určeny především pro bezúdržbové chladiče, jež se bez problémů celé vejdou dovnitř. I do této skříně můžeme dát jeden 240mm radiátor dopředu.






Interiér SPEC-ALPHA má jednoduché provedení. Najdeme v něm pouze jednu šachtu pro tři 3,5" zařízení a na samotný tray můžeme umístit další tři 2,5" zařízení. Díky tomu mohou přední ventilátory nerušeně posílat vzduch k základní desce a jejímu procesoru a kartám. Samozřejmostí jsou otvory v trayi pro protažení kabelů plus poutka pro jejich upevnění.

U nás můžeme očekávat cenu kolem 2100 Kč s daní.

Zdroj: Corsair
reklama