reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Deska Asus P7H57D-V EVO podruhé

25.11.2009, Jakub Doležal, aktualita
Deska Asus P7H57D-V EVO podruhé
Tento model základní desky jsme Vám již popsali v této aktualitě. Bohužel v té době se jednalo a málo kvalitní fotografie, ze kterých nešlo vyčíst příliš mnoho informací. Nyní se na internetu objevily konečně pořádné produktové fotografie....
Tento model základní desky jsme Vám již popsali v této aktualitě. Bohužel v té době se jednalo a málo kvalitní fotografie, ze kterých nešlo vyčíst příliš mnoho informací. Nyní se na internetu objevily konečně pořádné produktové fotografie.



Dříve než prozkoumáme detailněji nové fotografie, pojďme si připomenout základní fakta ohledně tohoto modelu. Deska Asus P7H57D-V EVO je postavena na čipsetu Intel H57, který přinese podporu novým procesorům Core i3, jež by navíc měly obsahovat integrovanou grafickou kartu schopnou zvládnout plynulé přehrávání HD videa. Desky založené na H57 jsou určeny pro „mainstream“ a tak by měly být dostupné za příznivé ceny.

Asus nabídne tento model v barevném provedení, které je pro něj v poslední době typické. Na černé PCB jsou osazeny různě barevné konektory. Převládají odstíny modré a některé konektory jsou nabarveny na šedivou barvu. Dalším typickým prvkem desek EVO jsou pasivní chladiče, na kterých se designéři doslova vyřádili, ostatně posuďte sami.



Ačkoliv se jedná „levnější“ verzi, nabídne nám tato deska poměrně slušnou výbavu. Základem je tedy patice pro nové Nehalemy s vylepšenou správou napájení. K dispozici jsou také čtyři paměťové sloty s podporou DRR3. Navíc od Asusu dostane tato deska technologii MemOK! Pro grafické karty jsou připraveny dva plnohodnotné PCI-E x16 sloty a trojici PCI-E x1.

Připojení různých periferií bude možné skrze USB 2.0 a pro pevné disky je připraven řadič SATA 3.0 Gbps. Navíc je k dispozici čip Marvell, který umožní v budoucnu zapojení dvojice disků s rozhraním SATA 6.0 Gbps. Dalším důležitým čipem je NEC, který nabídne standard USB 3.0 a to dvojící konektorů na zadním panelu.



Z ostatních výstupů na zadním panelu zaujme zejména HDMI, DVI a optický výstup zvuku. Samozřejmostí je také gigabitový Ethernet, eSATA, Firewire, VGA a analogové výstupy na zvuk. Dostupnost ani cena zatím nejsou známy. Na Vánoce však s modelem Asus P7H57D-V EVO rozhodně nepočítejte, nejdříve bude dostupná v prvním kvartálu 2010.

Zdroj: Fudzilla
reklama