reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Divize pevných disků Hitachi se možná spojí s Toshibou a Fujitsu

14.1.2008, Pavel Boček, aktualita
Divize pevných disků Hitachi se možná spojí s Toshibou a Fujitsu
Několik zahraničních serverů přineslo zprávu, založenou na nepotvrzených zvěstech hovořících o tom, že divize pevných disků a datových úložišť v Hitachi (Hitachi Global Storage Technologies) by se mohla spojit s podobně zaměřenými divizemi...
Několik zahraničních serverů přineslo zprávu, založenou na nepotvrzených zvěstech hovořících o tom, že divize pevných disků a datových úložišť v Hitachi (Hitachi Global Storage Technologies) by se mohla spojit s podobně zaměřenými divizemi v Toshibě a Fujitsu. Hovoří se o další společnosti, ve které by všichni jmenovaní měli přesně třetinový podíl.



Disková divize v Hitachi je totiž ztrátová, podobně jako byla původně v IBM, když v roce 2002 společnost tuto divizi od IBM odkoupila; do té doby v segmentu datových úložišť nefigurovala. Nynější informace pochází od zdrojů blízkých rozhovorům se společností Silver Lake. Dříve totiž přišly také zprávy o tom, že Hitachi uvažuje o odprodeji méně než 50 % akcií právě firmou Silver Lake. Ten se zaměřuje na odkup a investici do ztrátových podniků a na jejich následný odprodej (jako to bylo v případě Seagate, se kterým i nadále po zpětném odprodeji udržuje určitý kontakt), nicméně odkup pouze části diskové divize není v přímém souladu s politikou Silver Lake.

Další důvod, proč z obchodu sešlo, může být kulturní. Hitachi je totiž stále provozován částečně jako tradiční japonská společnost a jak poznamenal jeden zdroj, vlastníkům se zdají lepší investice od japonských firem než ze zámoří. Další zdroj poznamenal, že ač mají obě strany překladatele, prostě „nemluví stejnou řečí“. Nicméně ač s velkým podílem na trhu, disková divize v Hitachi prodělává, navíc se podíl na trhu ve prospěch Seagate a Western Digital zmenšil. Možné nastávající změny nastiňuje i fakt, že se Hitachi v říjnu zbavilo velké části vedoucích pracovníků.

Zdroj: CNET news.com, ZDNet
reklama