reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
22.3.2019, Jan Vítek, aktualita
Když Microsoft dostal na trh Windows 10 a rozběhla se lhůta, v jejímž rámci mohli uživatelé Windows 7 upgradovat zdarma, začaly se jim také objevovat příslušné nabídky představující až podvodné jednání. Nyní se vrací, ale z jiného důvodu.
Žádná nabídka se neobjevila...
Odpovědět1  2
Jan Vítek (3360) | 22.3.201912:15
pan_Jaroslav_Crha_guru_IT si to ověřil u všech uživatelů Windows 7?
Odpovědět5  1
vcharvat (31) | 22.3.201910:26
Neni mně známa politika Microsoftu, ale vím, že na w10 nenainstaluje uživatale třeba Corel 12, který má legálně koupeny a stačí mu. Firmy Canon, Epson a další prodávají některé své nové výrobky s ovladači na w7. Win10 obsahují pouze univerzální rozhraní, není to, co specializované ovladače co využívají všechny možnosti daného přístroje s ovladači na míru.
Odpovědět3  2
armagedon (205) | 22.3.201918:41
Profi SW, ktere maji nejaky problem s W10 je docela dost, pokud si tedy tvoje firma nekupuje kazdou novou a rozhodne ne levnou verzi. Nejhorsi to mame mali zivnostnici, co jedeme sami na sebe ­- vazne nepotrebuji kazdou novou verzi vsech SW, ktere jsem si uz koupil. Mnoho SW v novejsi verzi jsou pro mne mnohdy i hure pouzitelne, pac SW co se uz nema moc kam funkcnosti posouvat, se vesmes vyviji smerem pryc od prehlednosti a uzivatelske privetivosti a starsi verze mi porad nabizeji to co od nich potrebuji rychle a jednoduse. Vymenit W7 za W10 by me krom jinych neprijemnosti momentalne vyslo na slusnych par tisicu dolaru a to se mi vazne nechce, kdyz to stavajici porad spolehlive funguje..
Odpovědět6  1
wrah666 (6205) | 23.3.20199:27
Právě. Průšvihem jsou různé profi softwary, obvykle dost drahé, které prostě v dané verzi na w10 nejedou. A upgrade na novou verzi není snadná legrace. Firmy sice obvykle nabízí stávajícím zákazníkům slevu, ale minimálně na pěkně dlouho přijdete o produktivitu práce, než se lidé naučí používat tu novou verzi. V horším případě jsou nějaké pluginy či rozšíření nekompatibilní a máte fakt závažný problém. ­(Třeba otevřít projekt z archivu­) A navíc přesně jak říkáte, různé zatraceně drahé tiskárny, plottery, scanery a podobně též ovladače pro desítky ani nemají. A ono když vás to stálo třeba 200 tisíc, tak ten hardware hodláte pouřívat, dokud bude umět co požadujete a dokud bude fungovat. A je vám fuk, že je x let starý.
Odpovědět5  0
Ge0rgecz (32) | 27.3.20199:47
v klidu se dál držte win7, technická podpora je v rukou microsoftu jenom takový strašák. Největší průšvihy opraví tak jako tak a za tu dobu se dají win7 už považovat za velmi odladěný software, který už tu každodenní péči ani moc nepotřebuje. Tohle vám microsoft samozřejmě nikdy neřekne protože prostě potřebuje abyste přesli na os který efektivně protlačuje jejich cloudové služby a zavádí mnohem účinnější monitoring uživatelů :­-­), ale pokud to tak uděláte rozhodně se nic hrozného nestane, spíš naopak, vyhnete se řadě nepředvídatelných problémů po přechodu na w10.
Odpovědět2  0
Pavel Matějka (1578) | 22.3.201910:03
ale jen ty velké, co používají edici Enterprise. A bude to pálka.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.