reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
19.4.2016, Michal Hala, aktualita
Končí definitivně pokus prosadit mobilní verzi Windows? Steven J. Vaughan-Nichols domnívá, že Microsoft teď vsadí vše na vývoj vlastních aplikací pro Android a možná se dočkáme i jeho vlastní verze Androidu. A je taková změna kurzu pro Redmond riziková?
PetrK2 (1) | 21.4.201616:31
To je vzdy zajmave jak se sebehne vsech 50 uzivatelu z celeho sveta a zacnou vychvalovat jak je wp skvely, ale to ze ten ­"dokonaly­" ­"system­" zbytek sveta nepouziva to nechteji videt. To jeste za rok kdyz bude mit wp >0.1% bude plna diskuze jak je to skvely system :­) wp je dobry mozna na volani nebo jako podlozka ale do smartfounu ma daleko
Odpovědět1  1
Aros (547) | 21.4.201617:30
Jsi nebo nejsi uživatelem Windows Phone? Pokud ano, tak bys jej asi nehanil a nejspíš bys i věděl, že to zase tak špatný systém není, pokud ne, jak to můžeš vědět?

Každopádně kdyby se WP prodával ve světě stejně jako v ČR, tak žádný takovýhle problém MS neřeší...
Odpovědět0  2
Eskymak (1056) | 20.4.201611:03
Chci mobilní systém, který neobsahuje čínské sračky a sračky od Google. Chci systém, který je dlouhodobě a pravidelně aktualizován a podporován. Chci systém, který na svá zařízení může nainstalovat i někdo jiný, než jen jeho výrobce. Toto v současné době splňuje jen Windows.

Po letech s Androidem jsem si koupil Lumii. Za cenu nejlacinějšího Androidu ­(95€­) mám telefon s výkoným HW, funčním OS a jsem s ním spokojen.

Android není systém. Je to jen prázdný obal, do kterého si každý balí své vlastní sr@čky.
Odpovědět8  2
Pavel Matějka (1571) | 20.4.20169:53
tak v mobilním světě končí, a to za cenu dalších zbytečně vynaložených nákladů. Trh Androidu je dávno nasycený, a to ve všech cenových relacích. Vyrábět vlastní androidové mobily by bylo jen plivnutím do oceánu. Druhá možnost ­- nový vlastní mobilní OS na androidovém základu ­- by znamenala zahodit investice do vlastního jednotného ekosystému a začínat znova na zelené louce s menší šancí, než je současných cca 2%.

Že si tohle nespočítá nějaký redaktor, chápu. Ale rozhodně si to dokážou spočítat v MS. Podle mě se buď pokusí v létě oživit zájem o Windows Mobile ­- to by ale museli sakra rychle dokopat programátory k podstatně lepšímu výkonu ­- nebo zabijí mobilní pokusy úplně.
Odpovědět2  0
Puppy8 (158) | 20.4.201610:30
Ano, toto by byl definitivní konec. Lidé chtějí WP právě proto, že v tom není nějaký zavirovaný Android sh*t, ale kvalitní a robustní systém. Počet nesmyslných aplikací ve Store mě nezajímá, také neporovnávám digitální fotoaparát podle počtu jeho uživatelů nebo fotografií.
Odpovědět5  2
zivan (123) | 20.4.201611:32
Problem je, ze to vypada, jako kdyby nevedel co delat ani MS. Nejprve zariznul WM6, pak WP7, univerzalnimi aplikacemi posila do kose i WP 8.1.

Proc si kupovat telefon, u ktereho je dost nejista budoucnost? Puvodne mely WM10 dostat skoro vsechny telefony s WP8, nakonec je z toho asi polovina. Z 2% podilu je tak najednou jen 1% pro univerzalni aplikace. A kdo bude vytvaret aplikace pro 1% trhu?
Odpovědět1  0
Pavel Matějka (1571) | 20.4.201616:32
Univerzální aplikace mohou běhat na PC, mobilu, Xboxu a Hololens. Teď jsem například četl, že je nová verze Team Vieweru ­- jako univerzální, takže běhá na Continuum. To už něco znamená.

Další dnešní novinka ­- jako univerzální aplikace bude k dispozici i přehrávač VLC.
Odpovědět3  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.